Αυτοδιοίκηση

Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους: Έρχονται οι 100 δόσεις

Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους: Έρχονται οι 100 δόσεις
Τι περιλαμβάνουν οι διατάξεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους: Εξόφληση οφειλών προς Δήμους σε έως και 100 δόσεις αλλά και μείωση έως και 100% των προσαυξήσεων προβλέπει διάταξη νομοσχεδίου που αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που παρουσιάζει σήμερα (6/3/19)  η «Δημοκρατία»:

  • Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, έπειτα από αίτηση του οφειλέτη στον δήμο.- Η αίτηση υποβάλλεται το αργότερο εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.
  • Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, εκτός από την τελευταία, που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.

Φωτογραφία Pixabay


Εάν η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ υπάρχει απαλλαγή από τις προσαυξήσεις κατά 100%. Η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις μειώνεται όσο αυξάνονται οι δόσεις και συγκεκριμένα:

  • από δύο έως 24 δόσεις απαλλαγή κατά 80%
  • από 25- 48 δόσεις απαλλαγή κατά 70%
  • από 49- 72 δόσεις απαλλαγή κατά 60%
  • από 73 έως 100 δόσεις απαλλαγή κατά 50%.

Η καθυστέρηση της δόσης θα συνεπάγεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη μέρα που όφειλε να καταβληθεί.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και χρέη ήδη ρυθμισμένα, αν ο οφειλέτης κρίνει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι πιο συμφέρουσα. Με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων.

Φωτογραφία Pixabay


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments