Γυναίκα

Γιορτή της γυναίκας 2019: Δύο woman power ταινίες ιδανικές για την ημέρα

Γιορτή της γυναίκας 2019: Δύο woman power ταινίες ιδανικές για την ημέρα
Γιορτή της γυναίκας 2019: Οι δύο ταινίες ωδή στις γυναίκες που αξίζει να δείτε.

Γιορτή της γυναίκας 2019: Οι γυναίκες είναι πολύπλευρες, απρόβλεπτες και παθιασμένες σε όσα κάνουν.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, το pagenews.gr ξεχώρισε δύο ταινίες που είναι ωδή στις γυναίκες και αξίζει να δείτε.

  • Frida

Η Frida Kahlo ήταν μια από τους πιο γνωστές καλλιτέχνες του Μεξικού τον 20ο αιώνα.

Με τη ζωγραφική της να αντικατοπτρίζει την ταραχώδη προσωπική της ζωή -συμπεριλαμβανομένων του γάμου της με τον καλλιτέχνη και τον κομμουνιστή Diego Rivera- το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η ταινία θα σας καθηλώσει.

Η Salma Hayek, σε μια εξαιρετική ερμηνεία διηγείται μέσα από το ρόλο της τη ζωή της γυναίκας που καθόρισε την τέχνη όσο λίγες.

Κοινωνικές διαφορές, μια ζωή γεμάτη έρωτα χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, περηφάνια για τη θηλυκή της φύση και πηγαία αυτοπεποίθηση, με φόντο τις πολιτικές της πεποιθήσεις να αχνοφαίνονται πίσω από κάθε βήμα της. Παρακολουθήστε τη βιογραφία της μέσα από τη ματιά του σκηνοθέτη Julie Taymor.

  • Erin Brockovich

Οι ανύπαντρες μητέρες αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες φαινόμενα διακρίσεων.

Το στερεοτυπικό που θέλει το παιδί να μεγαλώνει με μπαμπά και μαμά για να βγει «φυσιολογικό» φταίει που πολλές single moms θεωρούνται μη ικανές για να αναλάβουν την ευθύνη της ανατροφής.

Η αληθινή ιστορία της Erin Brockovich, την οποία υποδύεται η Julia Roberts, ρόλος που της χάρισε και Όσκαρ, και η οποία μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη πέτυχε να τονίσει σε όλες, πως η αληθινή δύναμη μπορεί να νικήσει.

Θέτοντας τον εαυτό της απέναντι σε μια μεγάλη εταιρία ηλεκτρισμού της Καλιφόρνια, η οποία ρύπαινε το νερό της περιοχής, δημιούργησε ένα κίνημα που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπων.

Αποδεικτικά στοιχεία, ατελείωτες ώρες στο δρόμο και η μοναδική ιδιότητα της ως μητέρα την έκαναν ένα σύμβολο που θα σας υπενθυμίσει πως μπορείτε να καταφέρετε το καθετί. Σε σκηνοθεσία του Steven Soderbergh.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments