Πολιτική

Παπαδημούλης: Χαρίζουμε τις δημοσκοπήσεις στη ΝΔ και κρατάμε τα αποτελέσματα της κάλπης

Παπαδημούλης: Χαρίζουμε τις δημοσκοπήσεις στη ΝΔ και κρατάμε τα αποτελέσματα της κάλπης
Τι είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του.

«Χαρίζουμε τις δημοσκοπήσεις στη Νέα Δημοκρατία και κρατάμε τα αποτελέσματα της κάλπης», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Kontra News, όπου εκφράζει την πεποίθηση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα είναι ντέρμπι με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τις κερδίσει.

Σε ερώτηση αν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο κρύβει τον κίνδυνο της «πασοκοποίησης» του, ο κ. Παπαδημούλης απαντά αρνητικά και σημειώνει:

«Η “ πασοκοποίηση” συνίσταται στην εφαρμογή νεοφιλελεύθερων συνταγών και πολιτικών λιτότητας, που οδηγούν στη φτωχοποίηση των πολλών και τον πλουτισμό των λίγων, τις οποίες υιοθετούν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, δεν ελλοχεύει για τον ΣΥΡΙΖΑ κανένας τέτοιος κίνδυνος, λόγω του “ ανοίγματος” που επιδιώκουμε στις ευρύτερες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις».

Ταυτόχρονα δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα της Αριστεράς. Βρίσκεται στον αντίποδα της Δεξιάς, γι’ αυτό και επιδιώκει προοδευτικές συμμαχίες, γύρω από κοινούς στόχους, για την αποτροπή της οπισθοδρόμησης που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία.

«Έχει έρθει επιτέλους η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι ο διάλογος και η συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς, γύρω από κοινούς στόχους για το μέλλον της χώρας, είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση των ανισοτήτων, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει:

«Τα σοσιαλιστικά κόμματα τα πηγαίνουν καλύτερα, όταν και όπου “ ξεκολλούν” από τη σύμπλευση με τη Δεξιά και τις νεοφιλελεύθερες συνταγές. Αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει αντιληπτό και από όλους και στην Ελλάδα. Κι όσο γρηγορότερα το καταλάβουν αυτό και στο ΚΙΝΑΛ, τόσο το καλύτερο και για αυτούς και για τη χώρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments