Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ – Κατεβαίνει με διπλή ονομασία

Ευρωεκλογές 2019: Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ – Κατεβαίνει με διπλή ονομασία
Οι Ευρωεκλογές του 2019 αλλάζουν όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ευρωεκλογές 2019: Και επίσημα αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, καθώς δίπλα από το ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται το «προοδευτική συμμαχία».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν εκτενώς οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν και οι πρώτες 16 υποψηφιότητες.

Αύριο θα γίνει η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων των συλλογικοτήτων, καθώς και των προσωπικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση προοδευτικής συμμαχίας στις ευρωεκλογές, με στόχο τη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης στις 27/03, στην οποία και θα συγκροτηθεί κοινή εκλογική επιτροπή. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καμπάνια, τα υλικά και συνολικά η εκστρατεία να σηματοδοτηθεί από το λογότυπο “ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία”».

Ευρωεκλογές 2019: Οι πρώτοι «16» του Τσίπρα για την Ευρωβουλή

Φωτογραφία Eurokinissi


Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (12/3/19) συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα στις 12:00 το μεσημέρι και λίγο αργότερα έδωσε το «πράσινο φως» για την ανακοίνωση της πρώτης λίστας υποψηφίων για τις ευρωεκλογές 2019.

Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει σύγκλιση των εκπροσώπων συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που αποδέχτηκαν το κάλεσμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική συμμαχία. Ο στόχος είναι να διοργανωθεί μια εκδήλωση στις 27 Μαρτίου.

Εκεί, θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου και το κοινό ψηφοδέλτιο και θα συγκροτηθεί μια κοινή εκλογική επιτροπή των ευρωεκλογών. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα γίνουν γνωστά και τα υπόλοιπα ονόματα που θα εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή.

Τα πρώτα «16» ονόματα για τις ευρωεκλογές

Φωτογραφία Eurokinissi


  • Ανάμεσά τους είναι, όπως αναμενόταν, οι τρεις εν ενεργεία ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα. Μετέπειτα. σ’ αυτούς προστίθενται τα παρακάτω ονόματα:

Παναγιώτης Κουρουμπλής (πρώην υπουργός Ναυτιλίας), Δημήτρης Πλουμπίδης (γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Νίκου Πλουμπίδη), Ιωάννα Τσάτσου Παπαδημητρίου, Κώστας Αρβανίτης (δημοσιογράφος-παρουσιαστής της ΕΡΤ), Μυρσίνη Λοΐζου, Όλγα Νάσση (πρόεδρος ομογενών στην Ιταλία), Γιώργος Χρηστάκης, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Γιάννης Μουζάλας, Γιονούς Μουχαμαντί, Ιωάννα Κοντούλη, Φωτενή Σκοπούλη (πρώην υφυπουργός υγείας με τη ΔΗΜΑΡ), Μουσταφά Οφούκ.

Η Κουμουνδούρου επιθυμεί, με αυτόν τον τρόπο, να δώσει την εικόνα της δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου «ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, στη λιτότητα, αλλά και στην ακροδεξιά», όπως σχολίασε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η πολιτική μας στις ευρωεκλογές είναι να οικοδομηθεί ένα μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στη λιτότητα, αλλά και στην ακροδεξιά και με αυτή την έννοια θα προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα δίνει σάρκα και οστά σε αυτόν τον πολιτικό στόχο, θα αποτυπώνεται σε αυτό η στρατηγική επιλογή για ένα ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων, από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει και ανάχωμα στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments