Αθλητισμός

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Γιατί το NBA “σκανάρει” τον Σέρβο;

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Γιατί το NBA “σκανάρει” τον Σέρβο;
O Νίκολα Μιλουτίνοφ αρέσει στους ανθρώπους των Σπέρς.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δίχως καμία αμφιβολία είναι από τους παίκτες με την μεγαλύτερη αγωνιστική συνεισφορά στο φετινό μπασκετικό Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι εμφανίσεις του έχουν στρέψει τα μάτια του NBA πάνω του.

Αναλυτικότερα, οι άνθρωποι του ΝΒΑ και δη των Σαν Αντόνιο Σπερς, έχουν κυκλώσει για τα καλά το όνομα του Νίκολα Σέρβου σέντερ ως ένα πρότζεκτ αξίζει να το δουν για το εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, γιατί ο Μιλουτίνοφ κατάφερε να ξεχωρίσει και να “γυαλίσει” στους ανθρώπους της ομάδας του Τέξας; Εάν αναλογιστούμε τα φυσικά του προσόντα σίγουρα θα πούμε ότι για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου υπάρχουν αυτή τη στιγμή πιο έτοιμοι παίκτες.

Φωτογραφία Eurokinissi


Ο Σέρβος όμως έχει κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Ο χαρακτήρας του και η εργατικότητά του και η συνεχόμενη βελτίωση των ικανοτήτων του, είναι ένα συστατικό που λατρεύουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Για κάθε παίκτη που έχει το λεγόμενο ως «potential», οι σκάουτερ του ΝΒΑ προσπαθούν να το αναδείξουν και να αποκαλύψουν τον επόμενο παίκτη σταρ.

Όταν έφτασε στο Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, δεν ήταν λίγες οι φωνές που επέμεναν ότι δεν μπορεί να σταθεί και τώρα αποτελεί έναν εκ των λόγων που οι Ερυθρόλευκοι είναι με το ένα πόδι στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Μιλάμε για έναν ψηλό, ο οποίος είναι τρίτος σε αξιολόγηση, την ώρα που είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ και εκ των διεκδικητών τoυ MVP της κανονικής διάρκειας.

Που στέκονται όμως οι άνθρωποι των Σπερς; Στο ότι η βελτίωση του δεν έχει κάποιο ταβάνι και αυξάνεται διαρκώς. Από τα ελάχιστα λεπτά του πρώτου χρόνου του, στο ότι πρόκειται για τον ψηλό που στηρίζει πια τα πάντα ο Μπλατ στους βασικούς πέντε του. Επιθετικά και αμυντικά.

Όπως γράφει το 10.gr, έχει βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό τα πόδια του και τον τρόπο που κινείται στο παρκέ. Τα μεγάλα άκρα του τον βοηθούν για να κόβει ή να αλλοιώνει προσπάθειες αντίπαλων παικτών, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως έχει την ικανότητα να ακολουθεί κοντύτερους αντιπάλους.

Χρησιμοποιεί εκπληκτικά το κορμί του, υψώνοντας τα χέρια του στην κατακόρυφο και όντας ένα… τοίχος σε όποιον κάνει το λάθος να του επιτεθεί κατά μέτωπο.

Φωτογραφία Eurokinissi


Όπως δείχνει και το στατιστικό του στην Ευρωλίγκα δεν είναι καθόλου επιρρεπείς στα φάουλ, καθώς σε 25:44 κατά μέσο όρο, έχει 1,8 ανά παιχνίδι! Και αυτό επειδή τοποθετεί ιδανικά το σώμα του και τα χέρια του με αποτέλεσμα να είναι ένα «σκιάχτρο» στις δύο ρακέτες.

Ταυτόχρονα, παρά το ύψος του, προσφέρει τα μέγιστα στις άμυνες αλλαγών, προσόν που δεν το είχε στην αρχή της παρουσίας του στον Ολυμπιακό. Παρότι αρχικά είχε δείξει ότι τα πόδια του είναι αργά για να ακολουθήσει βραχύσωμους γκαρντ, με τους προπονητές να τον «χτυπούν» εκεί, πια ο Μιλουτίνοφ χαμηλώνει το σώμα του σαν περιφερειακός, ενώ έχει βελτιώσει εκπληκτικά το footwork του, δίχως να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να ανακόψει την ταχύτητα του επιτιθέμενου, κίνηση που σφυρίζεται συχνά ως φάουλ, αφού παρεμποδίζεται ο παίκτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments