Αθλητισμός
pagenews.gr / Αθλητισμός / ΠΑΟΚ: Αισιόδοξοι στον Δικέφαλο του Βορρά για την ανανέωση με Βαρέλα
ΠΑΟΚ: Αισιόδοξοι στον Δικέφαλο του Βορρά για την ανανέωση με Βαρέλα | Pagenews.gr
Pagenews Team

Μεγάλη αισιοδοξία υπάρχει στον ΠΑΟΚ για το θέμα της ανανέωσης του Βαρέλα.

Επίσημα δεν υπάρχει κάτι ακόμα, αλλά ο ΒΑρέλα έχει στα χέρια του μία πολύ καλή πρόταση από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει πρόταση ανανέωσης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Βαρέλα δεν έχει αποφασίσει ακόμα, αλλά φαίνεται να υπάρχει επιθυμία να συμφωνήσει οριστικά.

Το όλο θέμα για να «τελειώσει» θετικά, παραπέμπεται, μετά την επιστροφή του Βαρέλα από την Εθνική ομάδα του Πράσινου Ακρωτηρίου.

Ο Βαρέλα δείχνει ΠΑΟΚ με την αγωνιστική του συμπεριφορά και είναι ευχής έργον, αυτή η αισιοδοξία που πηγάζει από κύκλους του Δικεφάλου, να μεταφραστεί στην συμφωνία για το νέο συμβόλαιο. Μαουρίτσιο: Τόσο θα στερηθεί τις «υπηρεσίες» του ο ΠΑΟΚ

Ο γιατρός του ΠΑΟΚ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και ξεκαθάρισε ότι σε τραυματισμούς αντίστοιχους με αυτόν του Μαουρίτσιο ο ελάχιστος χρόνος απουσίας είναι έξι μήνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

  • Για τη ρήξη χιαστών και τι οδηγεί στον τραυματισμό:

«Στο επαγγελματικό επίπεδο, είναι συνήθως άτυχη στιγμή. Σε ερασιτεχνικό επίπεδο, μπορεί να οφείλεται και σε άλλους λόγους. Αυτός ο τραυματισμός παραδόξως εμφανίζεται σε ανύποπτη στιγμή. Είτε στην αρχή που κάποιος περπατάει μέσα στο γήπεδο, είτε στο τέλος του αγώνα, από την κούραση».

  • Για τον αν γίνεται χειρότερη η ζημιά αν προσπαθήσει ένας παίκτης να μπει να παίξει:

«Ό,τι ήταν να γίνει, έγινε. Γίνεται μια προσπάθεια από τον αθλητή και τον ιατρικό τιμ, αν μπορεί να συνεχίσει όμως αντιλαμβάνεται σύντομα ότι δεν μπορεί. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πιο σοβαρός ο τραυματισμός , που ο παίκτης δεν μπορεί να αντιδράσει».

  • Για το αν η ρήξη χιαστού συνοδεύεται από πρόβλημα και στο μηνίσκο:

«Συνήθως υπάρχει πρόβλημα και στο μηνίσκο. Ανάλογα με τη βαρύτητα του τραυματισμού, μπορεί να βρεις ένα πρόβλημα στο χόνδρο, μια κάκωση στον έσω πλάγιο. Εξαρτάται από το μηχανισμό του τραυματισμού».

  • Για το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας:

«Εξαρτάται από τη ηλικία του αθλητή, τη σωματοδομή του, τον μηχανισμό του τραυματισμού. Το μικρότερο διάστημα είναι οι έξι μήνες,. Μετά μπορεί να αρχίσει σιγά-σιγά να επανέρχεται. Χρειάζεται διάστημα προσαρμογής. Συνήθως όσο πιο μεγάλος είναι κάποιος, τόσο πιο δύσκολο είναι».

Ετικέτες: 
2019