Συνεντεύξεις

Μαίρη Σταυρακέλλη στο pagenews.gr: Στη σκηνή νομίζω ότι γεννήθηκα και κατοικώ από πάντα

Μαίρη Σταυρακέλλη στο pagenews.gr: Στη σκηνή νομίζω ότι γεννήθηκα και κατοικώ από πάντα
Η Μαίρη Σταυρακέλλη μιλά στο pagenews.gr για τον ρόλο της στο θεατρικό έργο "Donna abbandonata ή πολύ με στεναχωρήσατε κύριε Γιώργο μου".

Η Μαίρη Σταυρακέλλη είναι μία επιτυχημένη ηθοποιός με πηγαίο ταλέντο στην υποκριτική και αγάπη για αυτό που κάνει.

Η Μαίρη Σταυρακέλλη έχει αγαπηθεί από το κοινό μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες της σε τεράστιες τηλεοπτικές αλλά και θεατρικές επιτυχίες.

Σήμερα, μιλά στο pagenews.gr για τον ρόλο της στο θεατρικό έργο «Donna abbandonata ή πολύ με στεναχωρήσατε κύριε Γιώργο μου».

Το έργο της Γλυκερίας Μπασδέκη έκανε πρεμιέρα στις 9 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο και τον ρόλο σας.

Η Αρετή, η Abbandonata ή επί το ελληνικότερο εγκαταλελειμμένη είναι ένα πλάσμα που ερωτεύτηκε παράφορα το Γιώργο Χειμωνά από μία αφίσα. Η μόνη τους επαφή ήταν η ιδιόχειρη αφιέρωση πάνω στο βιβλίο του “Με αγάπη στην Αρετή”. Το πληγωμένο μυαλό της έκανε δικούς της συνδυασμούς υπαρκτών ή ανύπαρκτων γεγονότων και αποφάσισε ότι έχει ερωτική σχέση μαζί του. Αν είναι αλήθεια ή ψέμα δεν έχει καμία αξία, σημασία έχει ο τρόπος που βιώνει αυτά όλα που της συμβαίνουν. Ένα έργο για την λύπη, την μοναξιά και τον έρωτα.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που συναντήσατε σε αυτό το έργο;

Πολλές! H Γλυκερία Μπασδέκη έφτιαξε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ποιητικό κείμενο με δύο πρόσωπα την Αρετή και την Βάντα. Η κεντρική της ηρωίδα η Αρετή είναι ένα πλάσμα ψυχικά ταραγμένο, όπως λέει και η Γλυκερία. Δεν έχει οικογένεια, φίλους, πατρίδα, έρωτα. Δεν έχει όρους και όρια. Σε αυτό το πλάσμα του ονείρου και του εφιάλτη, που μπερδεύει συνεχώς το πραγματικό με το φαντασιακό έπρεπε να δώσω σάρκα και οστά. Να βρω ή να κατασκευάσω διαδρομές, για να γίνει πραγματικό. Οι γρήγορες εναλλαγές των συναισθημάτων της αλλά και ο παραδόξως τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πάντα ήταν μεγάλη πρόκληση.

Προτιμάτε την κωμωδία ή το δράμα;

Το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε ένα θεατρικό έργο είναι αν είναι κωμωδία ή δράμα. Το κριτήριο για να επιλέξω είναι να με ταξιδεύει το έργο, ο ρόλος να με προκαλεί και να μου αρέσουν οι συντελεστές. Ξέρεις, αν το καράβι είναι ιστιοφόρο ή ταχύπλοο, εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει, ταξιδιώτης θέλω να είμαι και να βλέπω θάλασσες.

Υπήρχαν δυσκολίες στην επαγγελματική σας πορεία που σας άλλαξαν;

Υπήρξαν δυσκολίες στην ζωή μου που με άλλαξαν. Για να είμαι πιο ακριβής, οι μάχες δεν είναι ότι μας δυναμώνουν, απλώς αν επιβιώσεις σε κάνουν πιο ανθεκτικό και πιο ευέλικτο. Παθαίνουμε από τα λάθη και τα σωστά μας… το θέμα είναι τι μαθαίνουμε, για να γίνουμε πιο χαρούμενοι, πιο ασφαλείς και να χωράμε πιο άνετα σε αυτόν το μικρό ατελή εαυτό μας.

Από τις συνεργασίες που έχετε κάνει ποια / ποιες είναι αυτή / αυτές που θυμάστε έντονα;

Αυτή η ερώτηση χωρίς πολύ σκέψη μου θύμισε ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά… το ποίημα λέγεται “Μια πίκρα”.

Τα πρώτα μου χρόνια τα αξέχαστα τα έζησα… ο Παλαμάς κοντά στο ακρογιάλι εγώ στο “Ανοιχτό θέατρο”…

Πριν από μερικούς μήνες ο Γιώργος Μιχαηλίδης, σκηνοθέτης και ιδρυτής του Ανοιχτού θεάτρου έπαψε να είναι μαζί μας και πριν από μερικούς μήνες και η Χρύσα Σπηλιώτη. Από τα πρώτα μου χρόνια τα αξέχαστα στο θέατρο, τα εννιά ήμουν και εγώ εκεί! Άλλωστε τον Γιώργο Χειμωνά που η Donna Abandonata είναι ερωτευμένη μαζί του, τον πρωτογνώρισα στο Ανοιχτό θέατρο.

Είστε μια ηθοποιός που έχει ξεχωρίσει τόσο από το Θέατρο όσο και από την συμμετοχή σας σε τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες. Θέατρο, τηλεόραση ή κινηματογράφος; Τι σημαίνει το θέατρο για εσάς;

Και θέατρο και κινηματογράφος και τηλεόραση αρκεί να γίνονται με τις συνθήκες που θέλω. Η αλήθεια είναι ότι στη σκηνή νομίζω ότι γεννήθηκα και κατοικώ από πάντα. Αισθάνομαι ασφαλής σαν να βρίσκομαι στο “σπίτι” μου. Αλλά το καλοκαίρι έκανα μια υπέροχη ταινία με τον Κώστα Χαραλάμπους, που ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Για αυτό δεν μπορώ να αποφασίσω τι μου αρέσει περισσότερο, το θέατρο, ο κινηματογράφος ή η τηλεόραση γιατί σημασία δεν έχει το μέσον αλλά ο τρόπος και ο λόγος που τα πράγματα γίνονται. Άρα όπως κατάλαβες μου αρέσει το κάλο θέατρο, ο καλός κινηματογράφος και η καλή τηλεόραση.

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε μερικά χρόνια από σήμερα;

Ψηλή!!!! Με μακριά ξανθά μαλλιά, νέα, πλούσια και γενικά αθλητικό τύπο!!!

Λίγα λόγια για το «Donna abbandonata ή πολύ με στεναχωρήσατε κύριε Γιώργο μου».

Δύο γυναίκες σε ένα τοπίο ονείρου. Ένα κομμωτήριο στην ελληνική επαρχία, τόπος εξομολόγησης και καταφύγιο νοσταλγίας. Η Καβάλα και μια θάλασσα ανεπίδοτες επιθυμίες και ανεκπλήρωτα όνειρα. Η Αρετή χτενίζεται, μιλάει, αγρυπνεί και θυμάται, στάζοντας από τις ραγισμένες της λέξεις ο μνησιπήμων πόνος.

Η Βάντα χτενίζει και ακούει στέλνοντας ανέμους ομορφιάς και συμπόνιας. Και ο Γιώργος Χειμωνάς, ο έρωτας… ο ποιητής… κύριος… και απών. Ηγήτωρ μιας εκκρεμότητας σε ένα παραμύθι μιας γυναικείας ψυχής παραδομένης στην μοναξιά της αγάπης.

Ταυτότητα Παράστασης

  • Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη
  • Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
  • Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Άση Δημητρολοπούλου
  • Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
  • Μουσική: Λιάνα Τζερεφού
  • Φωτογραφίες παράστασης: Γεωργία Σιέττου-Στέλιος Δανιήλ
  • Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
  • Μακιγιάζ φωτογράφισης: Κωνσταντίνος Μπαστούνης
  • Hair stylist φωτογράφισης:  Noni Mamageishvili
  • Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

Ερμηνεύουν:

  • Αρετή: Μαίρη Σταυρακέλλη
  • Βάντα: Δώρα Θωμοπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 18.30

Τιμές εισιτηρίων:

13 € (Γενική είσοδος)

10 € (Φοιτητές, Άνεργοι, ΑμΕΑ)

5 € (Ατέλειες)

Προπώληση μέσω viva.gr

Πολυχώρος Vault Theatre Plus Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2130356472


Φωτογραφίες άρθρου: Επίσημη σελίδα της παράστασης στο Facebook

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments