Αυτοκίνητο

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Εύκολος τρόπος για να ελέγξεις αν τα χιλιόμετρά του είναι πραγματικά

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Εύκολος τρόπος για να ελέγξεις αν τα χιλιόμετρά του είναι πραγματικά
Απλά βήματα για να καταλάβετε εάν το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που θέλετε να αγοράσετε είναι "πειραγμένο".

Όλοι όταν επιλέγουμε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είμαστε λιγάκι διστακτικοί. Ένας από τους βασικότερους προβληματισμούς μας είναι τα χιλιόμετρά του. Είναι όντως πραγματικά ή θα πέσουμε θύματα των εμπόρων αυτοκινήτων που με “μαγικούς” τρόπους τα γυρνάνε;

Προς αποφυγή λοιπόν της παραπάνω κατάστασης, πρέπει να γνωρίζουμε εάν όντως το αυτοκίνητο είναι ατόφιο και κανένας δεν έχει βάλει το χεράκι του. Έτσι, θα γλιτώσουμε τα συνεργία και τα έξοδα που μας περιμένουν με μελλοντικά προβλήματα που πιθανόν να εμφανιστούν.

Φωτογραφία Pixabay


Αυτά λοιπόν είναι τα πέντε βήματα που πρέπει να κάνετε για ασφαλείς αγορές:

  • Αρχικά θα πρέπει να ελέγξετε λεπτομερώς την κατάσταση του αυτοκινήτου. Παρότι αρκετοί έχουν γίνει… μανούλες στο να «κρύψουν» τα πραγματικά χιλιόμετρα του μεταχειρισμένου και να δείχνουν μέσω της κατάστασής του ότι είναι σαν καινούργιο, υπάρχουν κάποιοι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν από τον υποψήφιο αγοραστή για να σιγουρευτεί στο μέτρο πάντα του δυνατού, ότι το μεταχειρισμένο δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα.
  • Το επόμενο βήμα είναι τα απαιτήσετε να δείτε το book service, αφού εκεί αναγράφονται τα χιλιόμετρα που είχε το αυτοκίνητο όταν είχε κάνει τα service/αλλαγές λαδιών του. Επειδή στην αγορά κυκλοφορούν πολλά book service «μαϊμού», θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το συνεργείο που έγινε το service (αναγράφεται) και να ζητήσετε επιβεβαίωση.
  • Κοιτάξτε τα χιλιόμετρα στην αντιπροσωπεία. Μπορείτε να κατευθυνθείτε σε ένα επίσημο ή εξουσιοδοτημένο συνεργείο της μάρκας του αυτοκινήτου και να ζητήσετε το ιστορικό του αυτοκινήτου στο εξωτερικό για να δείτε τα παλαιότερα χιλιόμετρά του.

Φωτογραφία Pixabay


Σημειώστε ότι σε πολλές αντιπροσωπείες, εκτός από τον «εγκέφαλο», μπορούν να δουν παλαιότερα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου και από άλλα μέρη του αυτοκινήτου, όπως π.χ. το ABS, σιγουρεύοντας ακόμη περισσότερο τη διάγνωσή τους.

  • Ελέγξτε τα χιλιόμετρα και από το διαδίκτυο. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στο internet όπου μπορείτε να δείτε πολλά στοιχεία για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο βάζοντας τον αριθμό πλαισίου του (π.χ. autodna.com). Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά βρίσκονται και εργασίες που έχουν γίνει, όπου αναγράφονται και τα χιλιόμετρα που είχε το αυτοκίνητο όταν τις είχε κάνει.
  • Στην περίπτωση εισαγόμενου μεταχειρισμένου ζητήστε από τον πωλητή να σας δείξει το χαρτί του εκτελωνισμού, όπου αναγράφονται τα χιλιόμετρα που είχε το αυτοκίνητο όταν πρωτοταξινομήθηκε στην Ελλάδα. Αν ο πωλητής σας πει ότι δεν το έχει, χάθηκε κ.λπ., τότε καλό θα είναι να αποφύγετε αυτό το μεταχειρισμένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments