Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Νέα Ζηλανδία: Βίντεο – ντοκουμέντο με τον μακελάρη να γαζώνει κόσμο (προσοχή σκληρές εικόνες)
Νέα Ζηλανδία: Βίντεο – ντοκουμέντο με τον μακελάρη να γαζώνει κόσμο (προσοχή σκληρές εικόνες) | Pagenews.gr
Pagenews Team

Νέα Ζηλανδία: Σοκ σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Οι νεκροί σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης φτάνουν τους 40, με την πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει πως πρόκειται για την πιο σκοτεινή μέρα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας.

Απίστευτες είναι οι εικόνες που έρχονται από το βίντεο με τον μακελάρη να γαζώνει κόσμο. Ο 28χρονος Αυστραλός, Μπρέντον Τάραντ είναι ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος μπήκε σε δύο τεμένη και σκόρπισε αδιακρίτως τον θάνατο.

Ο ίδιος είχε μια κάμερα στο κεφάλι του και μετέδιδε live τα όσα αποτρόπαια έκανε.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται κυνικά οι εικόνες από τη στιγμή που μπαίνει στο τζαμί και αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως. Κόσμος τρέχει να σωθεί, με τον μακελάρη να τους ακολουθεί και να τους γαζώνει, ρίχνοντας τους νεκρούς στο έδαφος.

Προσοχή, οι εικόνες είναι πολύ σκληρές.

Στο ίδιο βίντεο ο Τάραντ φέρεται να μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο τζαμί και να πυροβολεί συνεχώς. Η πρώτη φάση της φονικής επίθεσής του κράτησε 3 λεπτά με τον ίδιο να επιστρέφει αφού πήρε νέα πυρομαχικά προκειμένου να δει αν υπάρχουν επιζήσαντες.

Ο Τάραντ σε λογαριασμό του στο Twitter που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά. Πάνω σ’ αυτά είχε γράψει μηνύματα με λευκή μπογιά.

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο Τάραντ είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» 73 σελίδων. Σ’ αυτό υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια αν και αποφάσισε ότι στόχος του θα είναι το Κράιστσερτς πριν από τρεις μήνες.

Ο δράστης λίγο πριν την επίθεση

Τα κίνητρά του, είναι ξεκάθαρα εθνικιστικά κι αντιμουσουλμανικά, καθώς μεταξύ άλλων ανέφερε «μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Ο Τάραντ υποστηρίζει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

Ετικέτες: 
2019