Πολιτισμός

«Plastic China»: Προβολή του ντοκιμαντέρ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από το Kinderdocs

«Plastic China»: Προβολή του ντοκιμαντέρ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από το Kinderdocs
Με το «Plastic China» κλείνει το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή στην Αθήνα, ο κύκλος των ανοιξιάτικων προβολών για το ευρύ κοινό του Kinderdocs.

«Plastic China»: Η 11χρονη Γιτζί (Yi-Jie) είναι ένα από τα πολλά παιδιά που ζουν σε μια απέραντη χωματερή στην κινεζική ύπαιθρο, παιδιά που μαθαίνουν για τον έξω κόσμο μέσα από πεταμένες εφημερίδες και περιοδικά.

Βιώνει την ευτυχία και τη δυστυχία ανάμεσα στα απορρίμματα και ονειρεύεται να πάει σχολείο, να αποκτήσει φίλους, να γευτεί αληθινά φρούτα. Ο ιδιοκτήτης του τοπικού εργοστασίου ανακύκλωσης, στο οποίο εργάζονται οι γονείς της, όταν έχει διάθεση, μαθαίνει στην 11χρονη να γράφει και να διαβάζει.

Θα καταφέρει η Γιτζί να καθίσει σε μία σχολική τάξη για να μορφωθεί και να ξεφύγει ή θα διαδεχθεί τους γονείς της σε αυτό περιβάλλον ως αναλφάβητη εργάτρια;

Με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Plastic China» του Jiu-Liang Wang κλείνει το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη (MOMUS Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) και την Κυριακή στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη), ο κύκλος των ανοιξιάτικων προβολών για το ευρύ κοινό του Kinderdocs, του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους.

Τα θέματα του ντοκιμαντέρ, το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων και οι συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης με το κοινό και με ειδικούς, μετά το τέλος των προβολών.

Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται, σήμερα το πρωί, ειδική προβολή για σχολεία, με καλεσμένη την Ολυμπία Παπαδοπούλου, περιβαλλοντολόγο από την Τero, IKE.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments