Διεθνή

Αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία: Ερωτηματικά προκαλεί η ταχύτητα του Boeing πριν συντριβεί

Αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία: Ερωτηματικά προκαλεί η ταχύτητα του Boeing πριν συντριβεί
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία.

Αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία: Η πτήση 302 της Ethiopian Airlines, που συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι, είχε ασυνήθιστα υψηλή ταχύτητα μετά την απογείωση, πριν να αναφέρει ο κυβερνήτης ότι υπήρχε πρόβλημα, σύμφωνα με μια πηγή που άκουσε την ηχογραφημένη συνομιλία με τον πύργο ελέγχου.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ηχογραφημένη συνομιλία ακούγεται μια φωνή (πιθανότατα του κυβερνήτη) από το κόκπιτ του Boeing 737 MAX να ζητά άδεια για να ανέβει στα 14.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας (6.400 πόδια πάνω από το αεροδρόμιο).

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στα 10.800 πόδια, αφού είχε ξεκινήσει να κάνει μια δεξιά στροφή για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο καθώς ο πιλότος ανέφερε κάποιο πρόβλημα με τον έλεγχο της πτήσης, πρόσθεσε η πηγή αυτή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη επειδή η έρευνα συνεχίζεται.

Λίγο πριν ξεκινήσει αυτή τη μανούβρα, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας μιλούσε με ένα άλλο αεροπλάνο, όμως μια φωνή από την πτήση 302 παρενέβη λέγοντας «διακοπή, διακοπή» (break, break), κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως όλες οι μη επείγουσες επικοινωνίες. Ο πιλότος ακουγόταν πολύ φοβισμένος.

Οι υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την έρευνα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για να σχολιάσουν αυτές τις πληροφορίες.

Η Boeing αποσύρει όλα τα 737 Max 8

Να σταματήσει τις πτήσεις σε όλα τα αεροσκάφη τύπου 737 ΜΑΧ αποφάσισε η Boeing, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική εταιρία πριν από λίγες ημέρες.

Η απόφαση, που αφορά κάθε αεροσκάφος 737 MAX στον κόσμο, έρχεται μετά τις σχετικές απαγορεύσεις δεκάδων χωρών για τις πτήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου από τους εναέριους χώρους τους, μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία που στοίχισε τη ζωή σε 157 επιβαίνοντες.

  • Τα αεροσκάφη της Boeing είναι 371 και προσωρινά μπαίνουν σε «καραντίνα». Στην ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός κολοσσός της αεροβιομηχανίας αναφέρει:

«Η Boeing εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των 737 MAX. Παρά ταύτα, ύστερα από διαβούλευση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) και τις Αρχές αεροπλοΐας και πελάτες ανά τον κόσμο, η Boeing αποφάσισε -με σκοπό να καθησυχάσει το επιβατικό κοινό για την ασφάλεια του αεροσκάφους- να προτείνει στην FAA την προσωρινή αναστολή των πτήσεων του συνόλου του στόλου των 371 αεροσκαφών 737 MAX».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments