Πολιτική

Γεροβασίλη: Μονίμως τσακωμένος με την πραγματικότητα ο Μητσοτάκης

Γεροβασίλη: Μονίμως τσακωμένος με την πραγματικότητα ο Μητσοτάκης
Γεροβασίλη: «Από τη μία μάς κατηγορεί ότι κάνουμε ό,τι θέλουν το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, ενώ από την άλλη ότι προωθούμε μοντέλο Βενεζουέλας» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης. Το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι η απάντηση σε όσους πολιτεύονται με όπλο τον φόβο, όσους θέλουν να επιβάλουν την ακραία λιτότητα μια κοινωνία χωρίς συνοχή, ένα άλλο σύστημα αξιών, χωρίς δημοκρατικές αρχές και κανόνες, που θα θεωρεί κανονικότητα τον νεοφασίστα, τον ρατσιστή και τον εθνικιστή», αναφέρει σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής», η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Για το ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, λέει πως αποτελεί ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα για την συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά και δεν έχει χαρακτηριστικά καιροσκοπικών συμμαχιών και πολιτικών τακτικισμών για να ισχυροποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας αλλά είναι η ανάγκη για θωράκιση της ισονομίας και των δικαιωμάτων και εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «είναι μονίμως τσακωμένος με την πραγματικότητα» και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο δημόσιος λόγος της «είναι σαν λάστιχο».

«Από τη μία μάς κατηγορεί ότι κάνουμε ό,τι θέλουν το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, ενώ από την άλλη ότι προωθούμε μοντέλο Βενεζουέλας», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Γεροβασίλη εμφανίζεται αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει.

«Το προοδευτικό πρόσημο του ελληνικού λαού δεν θα αφήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη τις δυνάμεις που ενθυλακώνουν, στρέφονται και εκφράζουν συντηρητικές και ακροδεξιές αντιλήψεις να «πάρουν κεφάλι». Οι πολίτες θα συνεκτιμήσουν την ώρα της ψήφου ότι αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, εργάζεται για τους πολλούς, έφερε την οικονομική ανάκαμψη και διαμορφώνει ένα θετικό κοινωνικό ισοζύγιο», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων.

«Από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της ΝΔ, βλέπουμε δημοσκοπήσεις που λειτουργούν ως εργαλεία διαμόρφωσης και όχι καταγραφής της κοινής γνώμης. Και αυτό για να στηθεί ένα σκηνικό παράστασης νίκης. Σκηνικό που δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα, αλλά στην επιθυμία», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη ενώ επικαλείται την αναντιστοιχία των δημοσκοπικών προβλέψεων και της κάλπης στις εκλογές «τόσο του Γενάρη του ’15 όσο και του δημοψηφίσματος και του Σεπτέμβρη του ’15».

Αναφερόμενη στις ερχόμενες ευρωεκλογές λέει πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «και για το σύνολο των προοδευτικών δυνά?εων», είναι «μια κρίσιμη μάχη κατά της συντηρητικοποίησης της Ευρώπης», ενώ σχολιάζοντας την θέση του κ. Μητσοτάκη, ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα αναφέρει πως «τον καθορίζει η προσωπική αγωνία του για τον πρωθυπουργικό θώκο, γι’ αυτό και έσπευσε να προσδώσει στις ευρωεκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα».

Καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση «σύγχυση και πανικό».

Και προσθέτει: «Η ΝΔ ως κυβέρνηση ακολούθησε ένα μοντέλο επίπλαστης ανάπτυξης που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια, στη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Με την κυβέρνηση μας η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, η κοινωνία παίρνει ανάσες, η ανεργία συνεχώς μειώνεται, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές σημειώνουν νέα ρεκόρ, η οικονομία αναπτύσσεται και η χώρας μας αναβαθμίζεται διεθνώς».

Αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη του αποδίδει «μαντική κακών ειδήσεων, που ποτέ βεβαίως δεν επιβεβαιώνονται».

«Ως υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο υπουργός των απολύσεων και του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με προαποφασισ μένα τα ποσοστά βαθμολόγησης. Ενός συστήματος που εκ των προτέρων έκρινε ως ακατάλληλο το 15% των υπαλλήλων, φτιάχνοντας έτσι μια «δεξαμενή» απολύσεων και τώρα υπόσχεται την επαναφορά του κανόνα «1 προς 5» του πρώτου μνημονίου -μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Αντίστοιχα χρησιμοποιεί και τα ζητήματα της ασφάλειας. Επιλέγει και προσπαθεί να σπείρει τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες, παρόλο που τα στοιχεία τον διαψεύδουν συνεχώς. Είναι επιλογή του να θέλει τους πολίτες φοβισμένους, προκειμένου να επιβάλει σκληρές πολιτικές στην απίθανη περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, αλλά και να ξεπλένει την ακροδεξιά, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ασκεί έντονη κριτική και στο ΚΙΝΑΛ το οποίο κατηγορεί για «ταύτιση» με «τις θέσεις που εκφράζει η ΝΔ των κυρίων Μητσοτάκη και Γεωργιάδη».

«Δεν περιποιεί τιμή για τις ιδεολογικές ρίζες και τη διαδρομή του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα, που έχει κάνει στρατηγική του επιλογή την ήττα της Αριστεράς και όχι των συντηρητικών δυνά?εων. Το ΚΙΝΑΛ διαστρέφει την πραγματικότητα προκειμένου να χωρέσει σε αυτή», τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments