Ελλάδα

25η Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (pics)

25η Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (pics)
Παρέλαση της 25ης Μαρτίου με "Μακεδονία Ξακουστή" στην Αθήνα. Επεισόδιο με άνδρα που επιτέθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε πρώτη στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας το ρυθμό στα αγήματα. Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παρά τη σχετική απαγόρευση για το «Μακεδονία Ξακουστή», το οποίο δεν ακούστηκε στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, τόσο η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και η μπάντα του Στρατού έπαιξαν το εμβατήριο κανονικά κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Να αναφέρουμε, ότι προηγουμένως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας.

Σημειώνεται, ότι η παρέλαση έγινε υπό υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονταν επί ποδός στην Αθήνα 1.600 αστυνομικοί, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Οι φετινοί εορτασμοί ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Κατά την έλευση του κ. Παυλόπουλου στην Μητρόπολη ένας άνδρας επιχείρησε να του επιτεθεί, όμως, με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκε το επεισόδιο (Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ).

  • Δείτε εικόνες από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας:

Διαβάστε Eπίσης

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Απομάκρυναν πολίτη που κρατούσε την ελληνική σημαία (pics)

25η Μαρτίου: Η στιγμή που άνδρας προσπαθεί να επιτεθεί στον Παυλόπουλο (vid)

Περισσότερα