Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με χταποδάκι και σάλτσα λιαστής ντομάτας

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με χταποδάκι και σάλτσα λιαστής ντομάτας
Πεντανόστιμη η συνταγή της ημέρας. Σήμερα φτιάχνουμε Πένες με χταποδάκι και σάλτσα λιαστής ντομάτας

Η συνταγή της ημέρας: Πένες με χταποδάκι και σάλτσα λιαστής ντομάτας

Υλικά και διαδικασία συνταγής

Υλικά συνταγής

για το χταπόδι

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι

για τη μακαρονάδα

  • 1 πακέτο πένες
  • 6 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ζάρια
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ⅓ κ.γ. μπαχάρι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Πλένουμε το χταπόδι.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ολόκληρο το κρεμμύδι, τη δάφνη, το λάδι και το πιπέρι.
  • Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτουμε το χταπόδι. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει ίσα-ίσα το χταπόδι.
  • Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  • Σουρώνουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια.
  • Βράζουμε τις πένες αλ ντέντε και κρατάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε.
  • Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τις λιαστές, 1 φλιτζάνι από το ζωμό του χταποδιού, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό απο το χταπόδι, αν χρειαστεί.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τις πέννες και 3-4 κουταλιές νερό από αυτό που τις βράσαμε.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και αν δεν είναι περίοδος νηστίας σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας (φέτα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα)

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments