Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία – Έκτακτη ανάρτηση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία – Έκτακτη ανάρτηση από τον Σάκη Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Αναλυτική πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Πρόγνωση καιρού: Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες μέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι.

Ο παρουσιαστής καιρού με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για τους κινδύνους λόγω των ανέμων.

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του

“ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Κάντε κλικ στο χάρτη για να δείτε αν η περιοχή σας θα επηρεαστεί και ρίξτε σας παρακαλώ μια ματιά στην επεξήγηση των εντάσεων στον τίτλο!

Για καλό και για κακό λοιπόν στις περιοχές όπου αναμένεται οι άνεμοι να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι::

– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.

– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο! – Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .

– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοήτους λόγους!

Καθώς οι πολύ ισχυροί βοριάδες θα μας απασχολήσουν έως και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν και ανάλογοι προγνωστικοί χάρτες καθημερινά!

Για οτιδήποτε νεότερο ρίχνετε αν θέλετε μια ματιά στη σελίδα μου στο facebook εδώ; https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου”

Καιρός: Έκτακτες οδηγίες της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, συμβουλεύει τους πολίτες σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, τα εξής:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδροροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

– Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λ.π.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments