Πολιτική

Δημοσκόπηση της ALCO: 6.9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της ALCO: 6.9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Αναλυτικά όλα τα ευρήματα από την μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO.

Στο 6,9% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV.

Όμως η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικότερα, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 51% την ώρα που η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 79%.

Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης, ενώ το 6% απαντά «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στην πρόθεση ψήφου όλα δείχνουν ότι το κλειδί των εκλογών θα είναι η ψήφος των αναποφάσιστών μιας και το ποσοστό τους φτάνει το 17,2%.

Το 41% των ερωτηθέντων απαντά ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να πετύχουν περισσότερα με τους εταίρους μας.

Στο ίδιο ερώτημα το 22% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους εταίρους μας, ενώ το 30% πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να πετύχει περισσότερα.

«Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές»

Στο ερώτημα «Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές» το 34% απαντά η Νέα Δημοκρατία με μικρή διαφορά, ενώ το 24% πιστεύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κόψει πρώτη το νήμα με μεγάλη διαφορά. Την ίδια ώρα το 12% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος ενώ το 29% λέει «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ».

Το 62% των ερωτηθέντων μάλιστα απαντά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσδιορίζει και αυτό των εθνικών, ενώ το 28% απαντά ότι δεν το προσδιορίζει.

Στο ίδιο ερώτημα το 2014 το 56% απαντούσε ότι το αποτέλεσμα προσδιόριζε αυτό των εκλογών ενώ το 33% ότι δεν το προσδιόριζε.

Τα υπόλοιπα ερωτήματα της δημοσκόπησης

Η ταυτότητα της έρευνας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments