Ελλάδα

F-35: Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Αθήνα

F-35: Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Αθήνα
F-35: Στα πλαίσια άσκησης, που θα διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων.

Μαχητικά F-35 πέταξαν το απόγευμα της Πέμπτης πάνω από την Αθήνα στα πλαίσια της άσκησης «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα το περίφημο στρατιωτικό αεροσκάφος F-35 μαζί με τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη όλων των χωρών που παίρνουν μέρος στην άσκηση Ηνίοχος 2019 πέταξαν σήμερα πάνω από τον αττικό ουρανό.

Ο σχηματισμός αποτελούνταν από 7 αεροσκάφη F-16, F-35, F-4, M-2000 και TORNADO, από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία και Ισραήλ, ενώ αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε Eπίσης

Τουρκικές στρατιωτικές πηγές: Ο συντονισμός Τουρκίας – ΗΠΑ για την παράδοση των F-35 συνεχίζεται

Φωτιά τώρα: Στο γήπεδο του Αιγάλεω

Περισσότερα