Ελλάδα

Διακοπή ρεύματος στο Σύνταγμα: Λόγω της κακοκαιρίας

Διακοπή ρεύματος στο Σύνταγμα: Λόγω της κακοκαιρίας
Η κακοκαιρία έφερε πολλά προβλήματα και ξαφνική διακοπή ρεύματος στο Σύνταγμα.

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Μετά από λίγο, η ηλεκτροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται. Καθυστέρηση στην αποκατάσταση εμφανίστηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.

Το σκηνικό που διαμορφώθηκε από τη βροχή, προκάλεσε αγωνία, καθώς οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς ήταν συνεχείς.

Τέσσερα παιδιά αρχικά απεγκλωβίστηκαν μέσα από το σπίτι τους, ενώ αμέσως μετά δυο ηλικιωμένοι επιχειρήθηκε επιτυχώς να απεγκλωβιστούν από την οικία τους.

Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση και για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι της στο Μακρύ Γυαλό και τέσσερις επιπλέον άνθρωποι, που για να σωθούν ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, απ’ όπου τους απεγκλώβισαν άνδρες της Πυροσβεστικής.

SOS Εκπέμπει η Κρήτη ο χείμαρρος έχει μπει μέσα στα σπίτια στην περιοχή του Μακρύγιαλου στην Ιεράπετρα. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.Βίντεο: Fanis Eikosipentatis

Gepostet von Forecast Weather Greece am Samstag, 6. April 2019

«Ήταν μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι. Ευτυχώς καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις περιπτώσεις και να παραδίδουμε τους ανθρώπους που κινδύνευαν στους οικείους τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδακης.

Και συμπλήρωσε ότι δυο οικοδομικά τετράγωνα στην πόλη της Σητείας, εμφανίζουν πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάστηκε να επέμβουν σε επτά ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που κινδύνευαν από τη στάθμη των νερών.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 11 ατόμων, μεταξύ των οποίων παιδιά και ηλικιωμένοι, από την περιοχή Πιλαλλήματα στη Σητεία.

Συνολικά 21 πυροσβέστες με 6 οχήματα, προσέγγισαν και απομάκρυναν τους εγκλωβισμένους και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο καθώς η περιοχή, από την ισχυρή βροχόπτωση, έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

Στην Παχειά Άμμο στα Νότια του Λασιθίου το ποτάμι που διαρρέει το χωριό υπερχείλισε με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να διασώσει τέσσερα παιδιά, δύο ηλικιωμένους και μια γυναίκα που ανέβηκαν στην ταράτσα σπιτιού καθώς το ύψος των νερών έφτασε στα τρία μέτρα.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σητείας Νίκος Κοζυράκης, επισημαίνει σε μήνυμά του ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε όλο το δήμο, διαβεβαιώνει τους δημότες ότι συνεργεία του δήμου είναι επί ποδός σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, είτε σε δρόμους, είτε σε γέφυρες ή σε ποτάμια, ενώ συνιστά προσοχή στους οδηγούς, κατά τη διέλευσή τους από συγκεκριμένους δρόμους.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους

Έπεσε σπίτι από την κακοκαιρία

Παράλληλα, στη Βιάννο κινδύνευσε η ιστορική γέφυρα της Μύρτου

ΓΟΥΔΟΥΡΑΣ Τώρα

Gepostet von Maria Loukaki Matheos Petroulakis am Samstag, 6. April 2019

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments