Πολιτική

Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία

Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία
Μεταβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία της Novartis.

Στη Βουλή διαβίβασαν την δικογραφία της Novartis, οι εισαγγελικές αρχές, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τρεις τεράστιους φακέλους, οι οποίοι έφτασαν στη Βουλή προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου λόγω «ενδείξεων δωροδοκίας».

Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis, Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg)και Lucentis.

Σήμερα αναμένεται να σταλούν 20 με 30 κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως αρχειοθετείται η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ανοικτή παραμένει ακόμη καθώς ερευνώνται οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάριος Σαλμάς.

«Επιβεβαίωση της χυδαίας συκοφαντίας» χαρακτηρίζει ο πρ. υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, την αρχειοθέτηση του σκέλους που τον αφορά στη δικογραφία Novartis

«Ευθύς εξ αρχής, δήλωσα με καθαρή και ήρεμη τη συνείδησή μου την απόλυτη αθωότητά μου.

Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο από την ελληνική δικαιοσύνη ότι επρόκειτο για κακόβουλη σπίλωση και χυδαία συκοφαντία» τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά την εξέλιξη στην υπόθεση της δικογραφίας Novartis και την αρχειοθέτηση του σκέλους το οποίο τον αφορά.

Ο κ. Λυκουρέντζος, ευχαριστεί όλους εκείνους, οι οποίοι -όπως λέει- ουδέποτε αμφέβαλαν για την ακεραιότητά του και τον στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους και τη συμπαράστασή τους. Εκφράζει δε τη λύπη του για εκείνους, οι οποίοι -όπως τονίζει- σκόπιμα και μεθοδευμένα επεδίωξαν την ενοχοποίησή του για να υπηρετήσουν προσωπικές σκοπιμότητες και κομματικά συμφέροντα.

«Με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα συμπράττω στην πρώτη γραμμή του αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για μια Ελλάδα ισότιμη και ισοδύναμη μεταξύ των εταίρων της στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καταλήγει ο κ. Λυκουρέντζος στη δήλωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments