Ελλάδα

Εξάρχεια: Πεδίο μάχης ξανά – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Εξάρχεια: Πεδίο μάχης ξανά – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός
Εξάρχεια: Δυο επιθέσεις από κουκουλοφόρους, στο Πολυτεχνείο και στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για ακόμη μία φορά τα Εξάρχεια λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Για περισσότερα από 45 λεπτά, ομάδα κουκουλοφόρων πετούσε μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Εκείνοι απάντησαν στις επιθέσεις με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ για προληπτικούς λόγους διεκόπη για περίπου μια ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Πατησίων.

Στις 00:25 μια ομάδα ατόμων με ρόπαλα και πέτρες επιτέθηκε στο κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας προκαλώντας υλικές ζημιές.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, τέλος, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από επίθεση 22χρονου στην οδό Τσαμαδού, με τον 22χρονο να συλλαμβάνεται λίγη ώρα αργότερα.

Εξάρχεια: Συλλήψεις και προσαγωγές από την επιχείρηση “σκούπα” της ΕΛΑΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη από μετανάστες στην οδό Τζαβέλλα και σε ένα σπίτι στην οδό Σολωμού.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των δύο πρώτων κτιρίων, η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε μετά τη δικαστική εντολή που πήρε για εκκένωση των χώρων.

Οι προσαγωγές, μέχρι στιγμής, είναι περισσότερες από 90, με τους προσαχθέντες να οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. Την ίδια ώρα στο κτίριο στην οδό Σολωμού βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών και η αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις.

Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για ένα κύκλωμα το οποίο φέρεται να υποσχόταν ότι μπορεί να βοηθήσει τους μετανάστες να μείνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να τους βρει η αστυνομία.

Εκτός αυτού, να αναφέρουμε επίσης ότι ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, έκανε γνωστό πως είναι συνολικά 60 οι καταλήψεις κτηρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σημειώνεται, ότι η επιχείρηση αυτή τη φορά ήταν πολύ καλά οργανωμένη και δεν υπήρξαν περιθώρια για αντιδράσεις, όπως είχε γίνει πριν από μερικές μέρες όταν κατά τη διάρκεια επιχείρησης από λιμενικούς, τουλάχιστον 40 κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ και ρόπαλα τους είχαν επιτεθεί και είχαν τραυματίσει δυο απ’ αυτούς, παίρνοντάς τους προσωπικά αντικείμενα και τα όπλα τους.

  • Εικόνες από την επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments