Αθλητισμός

Δημήτρης Σιόβας: Ανάμεσα στους κορυφαίους αμυντικούς της Ευρώπης

Δημήτρης Σιόβας: Ανάμεσα στους κορυφαίους αμυντικούς της Ευρώπης
Ο Δημήτρης Σιόβας βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων αμυντικών.

Σε μελέτη που έγινε από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο, ο Δημήτρης Σιόβας βρίσκεται μέσα στο top 10 των αμυντικών σε κερδισμένες εναέριες μονομαχίες στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ κατατάσσεται πρώτος στη La Liga στην ίδια κατηγορία.

Αρχικά στην έρευνα αυτή αναλύθηκαν συνολικά οι κερδισμένες εναέριες μονομαχίες από τους αμυντικούς στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Λεγανές μετράει 105 κερδισμένες μονομαχίες, χάνοντας μόλις 23, κάτι που σημαίνει ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 82%, που τον κατατάσσει στην 7η θέση πανευρωπαϊκά πίσω από τους Μαρσέλο (Λυών), Μαγκουάιρ (Λέστερ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντάφι (Μπράιτον), Νασιμέντο (Μπορτντό), Ζουλιάν (Τουλούζ) οι οποίοι έχουν από 85,5% ως 82,7% ευστοχίας.

Πίσω από τον Σιόβα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οι Χούμελς (Μπάγερν Μονάχου), Μπρούνο Άλβες (Πάρμα) και Ντιόπ (Γουέστ Χαμ) οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστά από 80,5% έως 79,8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη λίστα ο Σιόβας είναι ο πρώτος από το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ πίσω του βρίσκεται ο Βαράν της Ρεάλ με 78,8%, τρίτος είναι ο Πικέ με 78,8% επίσης, ενώ την πρώτη πεντάδα είναι μεταξύ άλλων οι Κιάερ της Σεβίλλης με 78,7% και Μπερνάρντο της Χιρόνα με 77,5%.

Αναλυτικά η λίστα:

1. Marcelo (85.5%, OL) 2. Harry Maguire (85.3%, Leicester) 3. Virgil van Dijk (84.1%, Liverpool) 4. Shane Duffy (83.1%, Brighton & Hove) 5. Pablo (82.9%, Bordeaux) 6. Christopher Jullien (82.7%, Toulouse) 7. Dimitris Siovas (82%, Leganés) 8. Mats Hummels (80.5%, Bayern) 9. Bruno Alves (80, 3%, Parma) 10. Issa Diop (79.8%, West Ham)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments