Ελλάδα

Μαφία των φυλακών: Ενώπιον των Αρχών Λυκουρέζος – Παναγόπουλος

Μαφία των φυλακών: Ενώπιον των Αρχών Λυκουρέζος – Παναγόπουλος
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος συνελήφθησαν για την πολύκροτη υπόθεση της "μαφίας των φυλακών" και είναι αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος συνελήφθησαν για την πολύκροτη υπόθεση της “μαφίας των φυλακών“. Οι δύο δικηγόροι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο και θα βρεθούν ενώπιον των Αρχών.

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής. Το σχετικό ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί χθες Πέμπτη, από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλο ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση. Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος χθες βρισκόταν εκτός Αθηνών και εξέφρασε την πρόθεσή του να παρουσιαστεί σήμερα στον ανακριτή. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας για εμπλοκή στην υπόθεση. Η είδηση της σύλληψής του προκάλεσε σάλο.  Ο γνωστός ποινικολόγος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πέρασε το βράδυ στον 10ο όροφο της Ασφάλειας. Ο κ. Λυκουρέζος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τη σύλληψή του. Στο πλευρό του βρίσκεται η κόρη του, από τον γάμο του με τη Ζωή Λάσκαρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. Ο γνωστός ποινικολόγος θα οδηγηθεί το μεσημέρι στον ανακριτή και δεν αποκλείεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας που αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό. Οι δύο δικηγόροι είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται ναζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο -τότε- εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014.

Θεόδωρος Παναγόπουλος: Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος μιλώντας στον AΝΤ1 δήλωσε «άναυδος» και τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. “Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μένω άναυδος, αυτό έχω να πω, τίποτα παραπάνω», πρόσθεσε ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, που κατηγορείται για τη «μαφία των φυλακών. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση αυτή, ούτε με την υπόθεση της Energa ούτε με την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας από το 2014 έως τα μέσα του 2017, απολύτως καμία σχέση”.

Οι διάλογοι φωτιά που εμπλέκουν τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο με τη “μαφία των φυλακών”

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, ο κοριός της αντιτρομοκρατικής έχει καταγράψει συνομιλία του εγκεφάλου της μαφίας των φυλακών με συγκρατούμενό του. Σε αυτή, αναφέρεται και το μικρό όνομα του κ. Λυκουρέζου: «Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα μικρά ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Υπάρχει και ένας ακόμη διάλογος, στον οποίο γίνεται η εξής αναφορά: «Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Ο Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ, εξέφρασε την ελπίδα η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου να μην είναι αποτέλεσμα οποιαδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας. Ανέφερε ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής. «Τον φέρουν ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, αργά το θυμήθηκαν κάποιοι», τόνισε.

«Δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς. Δεν τους γνωρίζει καθόλου (τους κακοποιούς), δεν έχει σε καμία επαφή, δεν έκανε επισκεπτήρια στις φυλακές, δεν υπάρχουν συνομιλίες», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments