Διεθνή

Τουρκικές προκλήσεις: Ο Ακάρ παίζει επικίνδυνα “παιχνίδια” ξανά

Τουρκικές προκλήσεις: Ο Ακάρ παίζει επικίνδυνα “παιχνίδια” ξανά
Νέες τουρκικές προκλήσεις από τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Νέες τουρκικές προκλήσεις από τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Αναλυτικότερα, μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας του ο Ακάρ ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο, έκπληξη δημιουργεί η δήλωσή του ότι σέβεται πάντα τις διεθνείς συνθήκες σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ είπε χαρακτηριστικά:

«Η στρατικοποίηση των νησιών που θα πρέπει να παραμείνουν μη στρατικοποιημένα είναι ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων. Δεν συνάδει με τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και πρέπει να σταματήσει. Περιμένω να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Από την άλλη πλευρά είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι “είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Περιμένουμε ανάλογη συμπεριφορά και από όλους τους γείτονές μας”. Ακόμη ισχυρίστηκε πως η Τουρκία προσπαθεί να λύσει με διάλογο και ειρηνικό τρόπο α προβλήματα τόσο στην Κύπρο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Να θυμίσουμε, ότι μιλώντας στο Open Mind και την Έλλη Στάη ο υπουργός ‘Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Τουρκία και ειδικότερα «στο κομμάτι των F-35 και των S-400».

Για τις σχέσεις του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ ο κ Αποστολάκης είπε: «Πολλά θέματα λύνονται με ένα τηλέφωνο και οι σχέσεις μας είναι τέτοιες που μπορoύν να λύνουν θέματα».

Σημείωσε ότι ο Χουλουσί Ακάρ είναι ειλικρινής «αλλά το να εμπιστεύεσαι κάποιον αφορά το κατά πόσο μπορεί να κάνει αυτά που λέει. Στον βαθμό που τα πράγματα περνούν από τα χέρια του. Είμαστε σε αυτή τη φάση και οι δύο πλευρές προσπαθώντας να εφαρμόσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με τη γείτονα χώρα ανέφερε ότι δεν θα ξεκινήσουμε εμείς μια διαμάχη με τους Τούρκους «αλλά δεν πρόκειται να ανεχτούμε τίποτα» και τόνισε: «Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο. Αν δεν κάνουμε λάθος δεν θα γίνει θερμό επεισόδιο, θέλει πολύ προσοχή, δεν είναι εύκολο να γίνει μια σύγκρουση αν δεν κάνει λάθος ο ένας από τους δύο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments