Πολιτική

Παπαδημούλης: Ενιαίο μέτωπο των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων ενάντια στο φασισμό

Παπαδημούλης: Ενιαίο μέτωπο των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων ενάντια στο φασισμό
Τι ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με αναφορές στη θλιβερή επέτειο κατάλυσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, άνοιξαν σήμερα το βραδύ τις ομιλίες τους στην Καβάλα, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης – συζήτησης, οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, η δικηγόρος από την Αθήνα Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου και η επίσης δικηγόρος από την Κομοτηνή Ουφούκ Μουσταφά. Στην τοποθέτηση του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών, υπογραμμίζοντας ότι επιβάλλεται αυτό να γίνει γνωστό στον κόσμο ώστε να κατανοήσει την κρισιμότητά τους για το μέλλον της Ενωμένη Ευρώπης και της Ελλάδας.

«Μια εξαιρετικά προοδευτική και δημοκρατική ιδέα», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, «που γεννήθηκε στα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που προκάλεσαν ο φασισμός και ο ναζισμός, έχει τόσο κακοπάθει στα χέρια των νεοφιλελεύθερων, των υπερδεξιών, των ελίτ της Ευρώπης, που δεν αρέσει πια. Η σημερινή υπαρκτή Ευρώπη αρέσει ολοένα και λιγότερο και γι’ αυτό το να είσαι αριστερός, προοδευτικός, ευρωπαϊστής σημαίνει πριν από όλα να έχεις όραμα. Σχέδιο και καθημερινή πρόταση για την αλλαγή της Ευρώπης.

Γιατί η Ευρώπη για να γίνει ξανά αρεστή στους πολίτες πρέπει να αλλάξει ριζικά. Μετά την οικονομική κρίση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι ανισότητες. Η απόσταση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς έχει μεγαλώσει. Η απόσταση ανάμεσα στα φτωχά και πλούσια κράτη, μεταξύ βορρά και νότου, έχει επίσης μεγαλώσει. Ταυτόχρονα, έχει υποχωρήσει το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Στοιχεία που γέννησε η Ευρώπη θεωρούνται πιά βαρίδια από τα οποία πρέπει να απαλλαγούμε».

«Η Ευρώπη», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «τους τελευταίους δυο, τρεις αιώνες γέννησε τα πιο θετικά πράγματα στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού αλλά γέννησε και τέρατα, το φασισμό, το ναζισμό, τον πόλεμο. Είμαστε σε μια φάση όπου η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων απόψεων οδηγεί στην έκρηξη των ανισοτήτων που τρέφει το τέρας τη άκρας δεξιάς. Γιατί οι ανισότητες παράγουν ανασφάλειες για το μέλλον και οι ανισότητες δημιουργούν φόβο και τα πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνι μετατρέπουν αυτό το φόβο των ευρωπαίων πολιτών σε μίσος.

Εμπορεύονται και το φόβο που δημιουργεί ο φόβος της τρομοκρατίας, τα μεταναστευτικά ρεύματα, το προσφυγικό και στρέφουν τους πιο φοβισμένους και ανασφαλείς, αυτούς που έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται γιατί αδικούνται προς τη δική τους κάλπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments