Πολιτική

Ποτάμι για Δανέλλη: “Η ντροπή της πολιτικής απέκτησε άλλο ένα όνομα”

Ποτάμι για Δανέλλη: “Η ντροπή της πολιτικής απέκτησε άλλο ένα όνομα”
Το σχόλιο του Ποταμιού για την παρουσία του Σπύρου Δανέλλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ποτάμι με ένα μικρό σχόλιο αναφέρθηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου και παρουσιάστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, από τη Σεβαστουπόλεως εστιάζουν στην επιλογή του κ. Δανέλλη να φύγει από το Ποτάμι, αλλά να μην παραιτηθεί από την έδρα του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στηρίξει την κυβέρνηση.

«Πόσο θράσος πρέπει να ‘χεις για να κρατάς την έδρα που σου ‘χουν δώσει οι ψηφοφόροι του Ποταμιού και να χαριεντίζεσαι στην εξέδρα ενός άλλου κόμματος, ακόμα και με αυτούς που ως βουλευτής του Ποταμιού πριν λίγους μήνες κατέκρινες» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, συμπληρώνοντας ότι «η ντροπή της πολιτικής απέκτησε άλλο ένα όνομα».

Να αναφέρουμε, ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 ο Σπύρος Δανέλλης εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι. Ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μαζί με τον Γιώργο Αμυρά. Ωστόσο, στις 15 Ιανουαρίου 2019, ο Σπύρος Δανέλλης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Τότε άρχισε και ο “πόλεμος” με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές του 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Σπύρο Δανέλλη χαρακτηρίζοντάς τον ως βουλευτή της ανανεωτικής αριστεράς, ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η πορεία του Σπύρου Δανέλλη

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας, της Ε.ΑΡ. και του Συνασπισμού της Αριστεράς. Από το 1992 έως το 2000 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και από το 1996 έως το 2000 ήταν βουλευτής Ηρακλείου. Στη συνέχεια, διετέλεσε από το 2003 έως το 2009 δήμαρχος του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου.

Στις ευρωεκλογές 2009 ήταν πρώτος επιλαχών στην εκλογική λίστα του ΠΑΣΟΚ και στις 8 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξελέγη ευρωβουλευτής αντικαθιστώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Διατήρησε το αξίωμα του ευρωβουλευτή μέχρι το 2014.

Ακολούθησαν το Ποτάμι και οι ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προαναφέρθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments