Γεύση

Νηστίσιμα γλυκά: Δύο συνταγές για λαχταριστά μπισκότα

Νηστίσιμα γλυκά: Δύο συνταγές για λαχταριστά μπισκότα
Νηστίσιμα γλυκά: Τα μπισκότα είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ μας. Δείτε δύο εύκολες συνταγές για να τα απολαύσετε και κατά την περίοδο της νηστείας του Πάσχα.

Νηστίσιμα γλυκά: Όχι μία, αλλά δύο συνταγές για μπισκότα προτείνει σήμερα το pagenews.gr. Συνταγές για μπισκότα νόστιμα, ανάλαφρα και ιδανικά για τις ημέρες της νηστείας.

Νηστίσιμα γλυκά: Μπισκότα με σοκολάτα

Τα υλικά για τα νηστίσιμα μπισκότα με σοκολάτα είναι τα εξής: 245γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 30γρ. κακάο, 1κ.γ μπέικιν πάουντερ, 1κ.γ μαγειρική σόδα, 180γρ. ζάχαρη, 110γρ. αραβοσιτέλαιο, 65γρ. νερό, 100γρ. κουβερτούρα. Η διαδικασία για να παρασκευάσετε μπισκότα σοκολάτας είναι απλή. Αρχικά βάζετε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα και να γίνουν μια ωραία ζύμη. Τεμαχίστε την κουβερτούρα και ρίξετε την στο μπολ. Ζυμώστε απαλά τη ζύμη. Στη συνέχεια στρώστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι βάλτε  λίγη από τη ζύμη στη λαδόκολλα- η ποσότητα περίπου όσο ένα καρύδι. Συνεχίστε κατά αυτόν τον τρόπο μέχρι να γεμίσετε το ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 10 λεπτά.

Νηστίσιμα γλυκά: Μπισκότα με ινδοκάρυδο

Τα υλικά για τα νηστίσιμα μπισκότα με ινδοκάρυδο είναι: 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 200γρ. ινδοκάρυδο, 1κ.γ μαγειρική σόδα, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ(ίσως λίγο παραπάνω), 3 βανίλιες.

Η διαδικασία είναι απλή: Αρχικά ανακατέψτε τον χυμό πορτοκάλι με την μαγειρική σόδα. Σε μια λεκάνη ριξτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το ινδοκάρυδο. Αφού ανακατέψετε καλά προσθέστε το ινδοκάρυδο και μετά σιγά, σιγά το αλεύρι. Συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη σας να είναι ευκολόπλαστη. Τέλος ανοίξτε το ζυμάρι και δώστε ότι σχήμα επιθυμείτε στα κουλουράκια σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments