Κόσμος

Επιθέσεις στη Σρι Λάνκα: Στους 359 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Επιθέσεις στη Σρι Λάνκα: Στους 359 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών
Τραγωδία δίχως τέλος στη Σρι Λάνκα. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις του ISIS σε εκκλησίες και ξενοδοχεία ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Σε 359 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας.

Οπως αναφέρει το Reuters, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σρι Λάνκα δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πόσα θύματα υπήρξαν σε κάθε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία και τις τρεις εκκλησίες όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι χθες ο αριθμός των νεκρών είχε ανακοινωθεί πως ήταν 321, καθώς υπέκυψαν στα τραύματά τους ορισμένοι από τους 500 τραυματίες των επιθέσεων.

Σρι Λάνκα: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Υπενθυμίζεται οτι τo Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε χθες την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης AMAQ. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, δεν δίνονται στοιχεία και για τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το «πρακτορείο ειδήσεων» της οργάνωσης AMAQ. Ωστόσο, σημειώνει ότι δεν δίνονται περισσότερα στοιχεία και για τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

«Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν πως αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα διαπράχθηκε ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων του Κράιστσερτς», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υφυπουργός Άμυνας Ρουβάν Βιζεβαρντένε, αναφερόμενος στην επίθεση της 15ης Μαρτίου που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους σε δύο τζαμιά της μεγάλης πόλης του νότου της Νέας Ζηλανδίας.

Διαβάστε Eπίσης