Οικονομία

Φορολοταρία Απριλίου 2019: Πασχαλινός «μποναμάς» για 1.000 τυχερούς

Φορολοταρία Απριλίου 2019: Πασχαλινός «μποναμάς» για 1.000 τυχερούς
Σήμερα κληρώνει η φορολοταρία Απριλίου 2019 για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Μαρτίου.

Στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει η κλήρωση για τη φορολοταρία Απριλίου 2019 για τις συναλλαγές Μαρτίου, κατά την οποία 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Η φορολοταρία Απριλίου 2019 είναι η 27η δημόσια κλήρωση που κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τα χρηματικά έπαθλα από τη φορολοταρία Απριλίου 2019 είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Οι λαχνοί που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι θα αναρτηθούν στο TAXISnet.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων, ως εξής:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.
  • Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.
  • Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Η ΑΑΔΕ σε σχετικό παράδειγμα αναφέρει ότι για συνολικό άθροισμα συναλλαγών 300 ευρώ, αντιστοιχούν 200 λαχνοί. Οι 100 προκύπτουν από τα πρώτα 100 ευρώ και οι επόμενοι 100 από τα υπόλοιπα 200 ευρώ. Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

Μετά την είσοδό τους σ’ αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS, να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές σε λογαριασμούς επαγγελματιών συλλέγει η ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ, σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων, ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν και συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ τα στοιχεία των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα που είχαν οι φορολογούμενοι το 2018. Στα συγκεντρωτικά αυτά στοιχεία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι συναλλαγές με επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δηλώθηκαν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Μάλιστα, για αυτήν τη δουλειά, τους παρείχε  προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών, η οποία τρέχει από τις 22 Απριλίου.

Διαβάστε Eπίσης

ΑΑΔΕ: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε Μύκονο και άλλα νησιά των Κυκλάδων

Εφορία έλεγχοι: Ποιοι μπαίνουν στο… μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

Περισσότερα