Διεθνή

Serial killer της Κύπρου: Φόβοι για και άλλες δολοφονίες – Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες

Serial killer της Κύπρου: Φόβοι για και άλλες δολοφονίες – Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες
Ακόμη και σήμερα (27/4) δεν σταματούν οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν τα θύματα του 35χρονου serial killer της Κύπρου.

Στο δικαστήριο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής του, για όλους τους φόνους που έχει ομολογήσει, θα οδηγηθεί εκ νέου ο 35χρονος serial killer της Κύπρου. Στην Κύπρο, δεν ισχύει ότι στην Ελλάδα, καθώς εφαρμόζονται οι κανόνες του αγγλοσαξωνικού δικαίου και σε περιπτώσεις πολλαπλών εγκλημάτων, οι συλληφθέντες, «επανασυλλαμβάνονται» με νέα εντάλματα έστω και αν είναι κρατούμενοι.

Ο Νίκος Μεταξάς ή “Ορέστης” αναμένεται να ανακριθεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ανακριτές είναι βέβαιοι ότι εκτός από τους επτά φόνους που έχει ομολογήσει μέχρι στιγμής, κρύβει και άλλα μυστικά που με την πάροδο του χρόνου θα “λυγίσει” και θα αποκαλύψει.

Ρομποτική κάμερα και σήμερα στην «Κόκκινη Λίμνη»

Έρευνες στην Κύπρο


Την Μεγάλη Παρασκευή (26/4) από νωρίς το πρωί συνεργείο της Κυπριακής Πυροσβεστικής μετέβη στην «Κόκκινη Λίμνη» για να μελετήσει το σχέδιο που θα ακολουθήσει ώστε να γίνει η έρευνα για εντοπισμό των σορών της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea.

Ο “Ορέστης” μεταφέρθηκε στον χώρο και υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε τα πτώματα των δύο γυναικών και του παιδιού, έχοντας ομολογήσει τη δολοφονία τους, που έγινε το 2016 και το 2018.

Να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο ότι το νερό της λίμνης είναι ιδιαίτερα τοξικό και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο λήφθηκε δείγμα για να αναλυθεί και να διαπιστωθεί αν μπορούν να επιχειρήσουν δύτες με ασφάλεια.

Ερωτήματα υπήρχαν και για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ρομποτική κάμερα καθώς η τοξικότητα του νερού αλλά και τα χημικά στοιχεία που περιέχονται σε αυτό, ενδεχομένως να την κατέστρεφαν. Ωστόσο, η εταιρεία έδωσε το ελεύθερο και έτσι οι έρευνες ίσως ξεκινήσουν ακόμη και σήμερα.

Σημειώνεται, ότι χρησιμοποιήθηκε και drone για να καταγράψει από ψηλά τα χαρακτηριστικά της λίμνης, ώστε να βοηθηθεί ο σχεδιασμός της επιχείρησης και να εντοπιστούν τα κρίσιμα σημεία.

Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται και στο φράγμα Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της 38χρονης Marry Rose, το πτώμα της οποίας είχε εντοπιστεί στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το άτυχο κοριτσάκι.

Ο serial killer της Κύπρου και τα έξι από τα επτά θύματά του


Serial killer της Κύπρου: Τον συνδέουν με πτώμα γυναίκας από το Βιετνάμ στα κατεχόμενα

Την ώρα που ο serial killer της Κύπρου έχει ομολογήσει ότι κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες επτά γυναικών, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα, νέο δημοσίευμα από την Κύπρο εμπλέκει τον 35χρονο σε μία ακόμα δολοφονία και μάλιστα στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με το cyprustimes, οι κατοχικές αρχές έχουν ήδη αιτηθεί βοήθειας μέσω της δικοινοτικής επιτροπής, καθώς φαίνεται να κατέχουν στοιχεία που δείχνουν πως ο «Ορέστης» συνδέεται με πτώμα 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε στα κατεχόμενα στις 6 Ιανουαρίου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha Κύπρου, πρόκειται για γυναίκα από το Βιετνάμ που βρέθηκε νεκρή και είχε δηλωθεί ως αγνοουμένη από τις 15 Οκτωβρίου του 2017. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκοκυπριακών εφημερίδων στις 6 Ιανουαρίου 2019, δυνάμεις της λεγόμενης Αστυνομίας του ψευδοκράτους εντόπισαν σε πλήρη αποσύνθεση, πτώμα γυναίκας τυλιγμένο σε σακούλα και κουβέρτα, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Να θυμίσουμε, ότι το ζήτημα είχε απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα όλων των τουρκοκυπριακών εφημερίδων. Όπως αποκάλυψε ο Alpha, υπάρχουν στοιχεία ότι ο «Ορέστης» πέρασε με το αυτοκίνητο του στα κατεχόμενα στις 5 Μαΐου του 2018.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments