Διεθνή

Σρι Λάνκα: Δεκαπέντε νεκροί μετά από καταδρομική επιχείρηση

Σρι Λάνκα: Δεκαπέντε νεκροί μετά από καταδρομική επιχείρηση
Ανάμεσα στους νεκρούς στη Σρι Λάνκα βρίσκονται και έξι μικρά παιδιά.

Τα πτώματα 15 ανθρώπων, ανάμεσά τους και έξι παιδιών, εντοπίστηκαν στο σημείο της σφοδρής ανταλλαγής πυρών που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας των Αρχών, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής (21/4)  δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Η ένοπλη μάχη μεταξύ στρατιωτικών και φερόμενων ισλαμιστών μαχητών ξέσπασε την Παρασκευή (26/4) το βράδυ, τοπική ώρα, μετά από την επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Αμπάρα Σέινθαμαρούθου κοντά στην Μπατικαλόα, μιας εκ των τοποθεσιών των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων της Κυριακής.

Η αστυνομία και ο στρατός νωρίτερα ανέφεραν ότι τέσσερις ένοπλοι και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών.

Οι 15 σοροί ανασύρθηκαν την πρωί, έπειτα από την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Η αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες ότι δράστες των επιθέσεων της Κυριακής του Πάσχα των καθολικών είχαν ταμπουρωθεί στην περιοχή, 370 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, Κολόμπ. Στο κρησφύγετο αυτό πίστευαν οι αρχές ότι οι Ισλαμιστές εξτρεμιστές είχαν βιντεοσκοπήσει το μήνυμα με το οποίο ορκίζονταν πίστη και αφοσίωση στον ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι αιματοκυλίσουν τη Σρι Λάνκα.

Οι Αρχές, εντόπισαν εκρηκτικές ύλες, μια σημαία του ISIS και στολές παρόμοιες με εκείνες που φορούσαν οι οκτώ τρομοκράτες στο βίντεο πριν το μακελειό στα τρία πολυτελή ξενοδοχεία και τρεις ναούς, όπου σκότωσαν 253 ανθρώπους. Από την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν επτά άνθρωποι.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σρι Λάνκα έχουν εντείνει τις έρευνες για ισλαμιστές εξτρεμιστές υπεύθυνους για τις βομβιστικές επιθέσεις.

*Φωτογραφίες twitter


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments