Αυτοκίνητο

Formula 1: Θρίαμβος του Μπότας στο Μπακού

Formula 1: Θρίαμβος του Μπότας στο Μπακού
Formula 1: Στην 3η θέση τερμάτισε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari.

Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο μεγάλος νικητής στο Αζερμπαϊτζάν, του 4ου φετινού γκραν πρι της Formula 1. Ο Φινλανδός πιλότος πέρασε πρώτος τον τερματισμό, αφήνοντας πίσω του ως δεύτερο τον Βρετανό «ομόσταυλό» του Λιούις Χάμιλτον κι έτσι η Mercedes έκανε και πάλι το «1-2», για τέταρτη φορά στους τέσσερις μέχρι τώρα αγώνες της σεζόν. Ήταν η 2η νίκη του Μπότας, μετά το γκραν πρι της Αυστραλίας.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari και στην 4η ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull, δηλαδή η σειρά στον τερματισμό ήταν ακριβώς ίδια με την σειρά της εκκίνησης.

Ποιος είναι ο Βάλτερι Μπότας

Ο Μπότας γεννήθηκε στην πόλη Ναστόλα της Φινλανδίας στις 28 Αυγούστου του 1989. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 από τα καρτ όπου ήρθε 8ος. Το 2013 εντάχθηκε στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Γουίλιαμς όπου βρισκόταν μέχρι και το 2016.

  • Μετακίνηση στη Mercedes AMG Petronas

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2016 η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Williams Κλερ Γουίλιαμς είπε στον Μπότας πως απ’ τα μεσάνυχτα της ημέρας εκείνης θα τον αποδέσμευαν απ’ το συμβόλαιο το οποίο είχε με την ομάδα για να πάει στη Mercedes AMG Petronas προκειμένου να καλύψει τη θέση την οποία άφησε κενή ο Νίκο Ρόσμπεργκ ο οποίος είχε αποχωρήσει απ’ το σπορ. Αυτό έγινε επειδή λίγες μέρες νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στο σερ Φρανκ Γουίλιαμς, πατέρα της Κλερ και ιδρυτή της ομάδας ο Αγωνιστικός Διευθυντής της 2ης Τότο Βολφ και του’ χε πει πως ο Μπότας ήταν 1ο όνομα στη λίστα τους για την αντικατάσταση του Ρόσμπεργκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments