Ελλάδα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Σε ποιους πρέπει να πείτε χρόνια πολλά την Κυριακή του Πάσχα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Σε ποιους πρέπει να πείτε χρόνια πολλά την Κυριακή του Πάσχα
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Αυτά τα ονόματα έχουν την ονομαστική του εορτή την Κυριακή του Πάσχα.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Η Κυριακή του Πάσχα είναι μέρα γιορτής για την ορθοδοξία. Οι πιστοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Εκτός από το οικογενειακό τραπέζι που το περιμένουν όλοι με ανυπομονησία, κάποιοι περιμένουν αυτή τη μέρα και για έναν λόγο παραπάνω. Την ημέρα του Πάσχα, σύμφωνα με το ελληνικό/ορθόδοξο εορτολόγιο, γιορτάζουν αρκετά ελληνικά ονόματα:

Αναστάσιος, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Τασούλα, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα, Πασχάλης, Πασχαλίνα, Λίνα, Λάμπρος, Λαμπρινή, Λαμπρίνα,Ιερεμίας, Ισιδώρα, Δώρα, Τάμαρα, Ταμάρα ,Φιλόσοφος, Σοφός, Φιλοσοφία, Φιλοσοφή,Στασινός, Στασινή, Στασία, Στάσα, Στασίνα

Αγίου Γεωργίου 2019: Πότε πέφτει φέτος η γιορτή

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται παραδοσιακά στις 23 Απριλίου, όταν όμως τυγχάνει πριν το Πάσχα, τα πράγματα αλλάζουν.

Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή τυγχάνει πριν το Πάσχα, η εορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται τη Δευτέρα του Πάσχα. Φέτος, το Πάσχα γιορτάζεται στις 28 Απριλίου. Άρα η γιορτή του Αγίου Γεωργίου θα τιμηθεί στις 29 Απριλίου.

Ο Άγιος Γεώργιος (280 – 23 Απριλίου 303), σύμφωνα με το αγιολόγιο , ήταν Ρωμαίος στρατιωτικός ελληνικής καταγωγής και αξιωματικός στη φρουρά του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή δεν αποκήρυξε τη χριστιανική του πίστη. Αργότερα, αγιοκατατάχθηκε ως Χριστιανός μάρτυρας. Αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος, είναι από τους δημοφιλέστερους αγίους σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο.

Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, όπου εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου. Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται Άγιος της Καθολικής, της Αγγλικανικής, της Ορθόδοξης, της Λουθηρανικής και της Αρμενικής Εκκλησίας, ενώ τιμάται σε μεγάλο βαθμό και στην Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments