Ελλάδα

Πρωτομαγιά 2019 – Απεργία: Δείτε πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πρωτομαγιά 2019 – Απεργία: Δείτε πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Πρωτομαγιά 2019 - Απεργία: "Παραλύει" η χώρα. Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί,

Πρωτομαγιά 2019 – Απεργία: Mε απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν και φέτος οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα μείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν ανακοινώσει οι Ενώσεις Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Το μετρό και το τραμ θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, αφού, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων, ΣΕΛΜΑ, ΣΕΤ και ΣΕΚΕΛΜΑ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί. Τα δρομολόγιά τους ωστόσο θα έχουν κατά βάση το πρόγραμμα της Κυριακής.

Φωτογραφία Eurokinissi


Θεσσαλονίκη

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει ο Οργανισμός Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Πρωτομαγιά, μετά την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού να συμμετάσχει στις απεργιακές εκδηλώσεις που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ για τον εορτασμό της ημέρας.

Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 1Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά, όπως επίσης θα λειτουργήσουν κανονικά και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Αναλυτικά ο πίνακας στον οποίο αναφέρονται οι γραμμές, ο αριθμός λεωφορείων και οι ώρες κυκλοφορίας ανά γραμμή (πρώτο – τελευταίο δρομολόγιο) είναι διαθέσιμα εδώ.

Δεμένα και τα πλοία – Απεργία της ΠΝΟ

Φωτογραφία Eurokinissi


Σε 24ωρη απεργία προχωρά την 1η Μαΐου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινούν από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς.

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων,τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ ζητά απο την κυβέρνηση να δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα του κλάδου, και ζητά την μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments