Τεχνολογία

Huawei: Θέτει σε δοκιμαστική λειτουργία το δίκτυο 5G στο «Κόπα Άφρικα 2019»

Huawei: Θέτει σε δοκιμαστική λειτουργία το δίκτυο 5G στο «Κόπα Άφρικα 2019»
Huawei: Ο κινεζικός όμιλος θα λανσάρει το δίκτυο 5G δοκιμαστικά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο.

Huawei: Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση για την αφρικανική ήπειρο «Κόπα Άφρικα 2019» αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική αναμέτρηση μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν. Όμως είναι και μία πολύ καλή ευκαιρία για τις εταιρείες που θα θέσουν όλες τους τις δυνάμεις για να αναδείξουν την υπεροχή τους στο τεχνολογικό και εμπορικό πεδίο.

Απόδειξη, η απόφαση του κινέζικου ομίλου Huawei να λανσάρει δοκιμαστικά κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο από τις 15 Ιουνίου, το προηγμένο δίκτυο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πέμπτης γενιάς, το λεγόμενο «5G», καθ’ όλη την περίοδο των αγώνων, που θα κρατήσουν περίπου ένα μήνα. Αυτό γνωστοποίησε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι κατά τη συνάντηση, παρουσία και του υπουργού Επικοινωνιών κ. Τααλάτ, με τον αντιπρόεδρο της εν λόγω εταιρείας κ. Τζίι και υψηλόβαθμα στελέχη του κινεζικού ομίλου στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, όπως καταγράφει και το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, η Χώρα του Νείλου συνεργάζεται με τον κινεζικό αυτό όμιλο και σε θέματα που αφορούν στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Tο 5G θα αλλάξει τη ζωή μας

Tο 5G θα φέρει μια πραγματική επανάσταση στον τρόπο ζωής που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, όχι μόνον στον τομέα της οικονομίας, αλλά και στην υγεία, τις μεταφορές, την ψυχαγωγία και φυσικά στην καθημερινότητα μας. Ο αριθμός των Ευρωπαίων παρόχων που επενδύουν σε τεχνολογίες 5G αυξάνεται σημαντικά, καθώς η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την εμπορική εισαγωγή των τεχνολογιών 5G.

Οι κύριοι πάροχοι στην Ευρώπη έχουν ήδη ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών και τα σχέδια για περαιτέρω παρουσιάσεις συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του 5G.

Πότε όμως αναμένεται η εμπορική χρήση των δικτύων των 5G. Σε ποια φάση βρίσκεται η προετοιμασία; Τι αλλαγές αναμένονται στη ζωή μας και πότε;

Το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «Στρατηγική 5G» έχει ήδη ξεκινήσει σε αρκετές χώρες, οδηγώντας το οικοσύστημα στην επίτευξη των αναπτυξιακών ορόσημων του 5G, όπως καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτά, συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν: μέχρι το 2018 να καθοριστεί η στρατηγική 5G για κάθε χώρα της ΕΕ, μέχρι το 2020 να ξεκινήσει η εμπορική χρήση δικτύου 5G σε μία επιλεγμένη πόλη σε κάθε χώρα-μέλος και τέλος, μέχρι το 2025, να έχουμε πλήρως λειτουργικό δίκτυο 5G που θα καλύπτει όλες τις αστικές περιοχές και τις μεγάλες χερσαίες αρτηρίες των μεταφορών. Ως εκ τούτου, το αργότερο μέχρι το 2025, όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες απαιτείται να έχουν διαθέσιμη εκτενή κάλυψη 5G, αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Dr Jakub Borkowski, Wireless Business Development Director for CEE & Nordic της Huawei.

Σύμφωνα με αυτή τη συνολική ευρωπαϊκή στρατηγική, κάθε χώρα καθορίζει τις δικές της ημερομηνίες-στόχους για τα δίκτυα 5G και, αντιστοίχως, κάποιοι διαχειριστές ορίζουν κάποιες πολύ φιλόδοξες ημερομηνίες, όπως π.χ. η γερμανική T-Mobile που στοχεύει, έως το 2025, το 90% της Γερμανίας να καλύπτεται από 5G. Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί 181 πιλοτικά δίκτυα 5G σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την έκθεση του “5G Observatory” της ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments