Διεθνή

Serial killer στην Κύπρο: Ο “Ορέστης” αιφνιδίαζε και σκότωνε με κεφαλοκλείδωμα τα θύματά του

Serial killer στην Κύπρο: Ο “Ορέστης” αιφνιδίαζε και σκότωνε με κεφαλοκλείδωμα τα θύματά του
Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δράση του serial killer στην Κύπρο. Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη. Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

Βήμα βήμα οι Αρχές ξετυλίγουν το κουβάρι της δράσης του serial killer στην Κύπρο. Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος έχει ομολογήσει επτά δολοφονίες στην Κύπρο, εμφανιζόταν ως “Ορέστης” στα θύματά του, και σύμφωνα με πληροφορίες σκότωσε τουλάχιστον δυο από αυτά με κεφαλοκλείδωμα, στραγγαλίζοντας τις άτυχες γυναίκες. Τα ευρήματα των ιατροδικαστών οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο «Ορέστης» αιφνιδίαζε από πίσω τα θύματά του και με κεφαλοκλείδωμα, τα στραγγάλιζε με τον αγκώνα του. Ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους.Τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως από τις νεκροτομές που έκαναν ιατροδικαστές και ανθρωπολόγοι και ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο.

Serial killer στην Κύπρο: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πως σκότωσε τις άλλες δυο γυναίκες

Για την Marry Rose και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα. Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες και την Kahda Anu από το Νεπάλ δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους. Για τη γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που είχε δημοσιεύσει o “Π” ότι πρόκειται για τη 36χρονη Livia – Florentina Bunea από τη Ρουμανία. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, τα στοιχεία του σωματότυπου της οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τη Livia.

Serial killer στην Κύπρο: Το ψυχολογικό προφίλ θα δώσει περισσότερες απαντήσεις

Οι Αρχές με το ψυχολογικό προφίλ που θα σχηματιστεί από τους ειδικούς ίσως καταφέρουν να εκμαιεύσουν περισσότερες πληροφορίες για το αν ο 35χρονος έχει κάνει κι άλλες δολοφονίες ή αν η δράση του ξεκίνησε, όπως έχει ομολογήσει, το 2016. Οι Αρχές υποπτεύονται ότι ίσως δεν έχει πει όλη την αλήθεια. Ο μεγαλύτερος άλυτος γρίφος είναι το πως πέθαναν τα δυο παιδιά, η μικρή Sierra, κόρη της Mary Rose και η μικρή Elena Natalia Bunea, κόρη της Livia – Florentina Bunea.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης – Αναμένεται να πράξει το ίδιο και ο αρχηγός της αστυνομίας μετά την κατακραυγή

Στη σκιά των συγκλονιστικών αποκαλύψεων γύρω από την πρωτοφανή εγκληματική δράση του κατά συρροή δολοφόνου με την επωνυμία «Ορέστης», καθώς και των πολυήμερων ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του-όσων δεν έχουν ανευρεθεί ακόμη-, αρχίζει να ξετυλίγεται παράλληλα και το κουβάρι των πολιτικών και επιχειρησιακών ευθυνών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2/5/19 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο υπέβαλε την παραίτησή του, όπως προανήγγειλε σε χθεσινή γραπτή δήλωσή του. Ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει: “Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την απόφασή μου να παραιτηθώ. Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο. Επεξήγησα τους λόγους της παραίτησής μου στον Πρόεδρο. Οι ευθύνες αγγίζουν όχι μόνο την Αστυνομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας. Είναι άδικη η απόδοση ευθυνών στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό» είπε ο κ. Νικολάου και καλεί την κοινή γνώμη να συνεχίσει να εμπιστεύεται την Αστυνομία.

«Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μου επιβάλλουν την παραίτηση. Παρέμεινα διαχρονικά σταθερός στις αξίες της εντιμότητας και της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης. Έγινε δεχτή η παραίτησή μου και αυτό με ικανοποιεί πλήρως. Θα παραθέσω διάσκεψη Τύπου για το έργο που επιτέλεσα» κατέληξε.

Στο Προεδρικό, με φόντο τις εξελίξεις, και δη τις πολιτικές, γύρω από την υπόθεση…Ορέστη, βρέθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημειώνεται πως για σήμερα είχε καθοριστεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο με τον Ιωνά Νικολάου όσο και με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να δει μόνος του τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αρχηγό Αστυνομίας, μετατίθεται για αύριο. Ο Ιωνάς Νικολάου μάλιστα άφησε και αιχμές για τη στάση της αστυνομίας, κάνοντας λόγο για ελλιπείς χειρισμούς σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες για τις εξαφανίσεις των γυναικών που σκότωσε ο «Ορέστης».

Ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας, όπως αναφέρει το politis.com.cy, πάντως, δεν προέβη σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση ακόμα και μετά τη γραπτή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τις προθέσεις του. Ωστόσο, όπως εκτιμάται, ο κλοιός, ειδικά μετά και τη χθεσινή αιφνιδιαστική κίνηση Ιωνά Νικολάου, έχει στενέψει γύρω από τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου, με όλες τις αναλύσεις να συγκλίνουν στο ότι είναι αναγκασμένος πλέον να υποβάλει με τη σειρά του την παραίτησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments