Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Σοβαρές κυρώσεις αν δεν κατέβει στο ματς με τον Προμηθέα

Ολυμπιακός: Σοβαρές κυρώσεις αν δεν κατέβει στο ματς με τον Προμηθέα
Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαριά τιμωρία σε περίπτωση που δεν κατέβει στο ματς με τον Προμηθέα.

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε ρήξη με τους Έλληνες διαιτητές μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τότε είχε ζητήσει να μη τον σφυρίξουν πάλι οι συγκεκριμένοι διαιτητές. Ένας από αυτούς είναι ο Παναγιώτης Αναστόπουλος που κλήθηκε να διευθύνει την αναμέτρηση με τον Προμηθέα.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θα κατέβουν σε κανένα αγώνα που θα σφυρίζουν οι διαιτητές που έχουν μπει στη μαύρη λίστα του. Ωστόσο το να μη κατέβει ξανά σε ένα παιχνίδι δεν είναι απλή υπόθεση. Από την προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπονται σοβαρές ποινές που μπορούν να φέρουν και υποβιβασμό.

Ολυμπιακός: Τι προβλέπει η προκήρυξη

Η προκήρυξη του Πρωταθλήματος (Αρθρο 5 παράγραφος 2 υποπαράγραφοι 3,4 και 5) αναφέρει ότι σε περίπτωση που ομάδα υποβιβαστεί επειδή δεν κατέβηκε να παίξει σε δυο αγώνες (ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε ήδη να παίξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ) της σεζόν, τότε ο ΕΣΑΚΕ μπορεί να ζητήσει από την υπαίτια ομάδα, όλα τα χρήματα που έλαβε από τα χορηγικά και τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1.

Αναλυτικά η προκήρυξη αναφέρει: Ο ΕΣΑΚΕ στην αναφερόμενη στην προηγούμενη παράγραφο περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα να αναζητήσει από τις υπαίτιες ΚΑΕ και τα μέλη των Διοικήσεών τους, όλες τις οικονομικές παροχές, οι οποίες έχουν καταβληθεί σε αυτές σε περίπτωση σχετικών προβλέψεων σε συμβάσεις (π.χ χορηγιών, τηλεοπτικών δικαιωμάτων) που έχει ή θα καταρτίσει ο ΕΣΑΚΕ είτε ως άμεσος είτε ως έμμεσος αντιπρόσωπός τους, ενώ από την αποχώρηση δεν δικαιούνται οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα προβλέπεται στις ανωτέρω συμβάσεις.

Επίσης ο ΕΣΑΚΕ δικαιούται να ζητήσει να του καταβληθούν από τις υπαίτιες ΚΑΕ και τα μέλη των Διοικήσεών τους το ισόποσο τυχόν ποινικών ρητρών, οι οποίες θα καταπέσουν λόγω των αναφερόμενων στις προηγούμενες παραγράφους αιτιών και τις οποίες θα αναγκαστεί να καταβάλει σε χορηγούς ή σε άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με τα οποία έχει ή θα καταρτίσει τις ανωτέρω αναφερόμενες συμβάσεις.

Δικαιούχος του συνολικού ποσού που προκύπτει από τα αναφερόμενα στις υποπαραγράφους 1 και 4 του παρόντος στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου είναι ο ΕΣΑΚΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments