Πολιτική

Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές 2019: Προβάδισμα της ΝΔ με 7,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Ελλάδα

Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές 2019: Προβάδισμα της ΝΔ με 7,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Ελλάδα
Νέα δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές 2019 για τη δυτική Ελλάδα δίνει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία νέα δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές 2019, η οποία διενεργήθηκε από την DATA RC για την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, δίνει σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσκόπηση προβλέπει ευρεία νίκη της ΝΔ με 7,3 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η έρευνα της DATA RC αφορά στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία το 2014 στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί πρώτος με 30,35% έναντι 22,12% της ΝΔ.

Το σκηνικό όμως στις ευρωεκλογές 2019 προβλέπεται πολύ διαφορετικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ δεν εμφανίζεται απλά πρωτοπόρος με 7,3 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φαίνεται πως έχει υπερκαλύψει και τη διαφορά του 8,2% του 2014. Συνολικά δηλαδή η ΝΔ έχει καταφέρει να «ανέβει» μέσα σε λίγα χρόνια 15,7 μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ολοένα και συνεχίζει την καθοδική του πορεία.

Δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές 2019: Μειώνονται οι αναποφάσιστοι

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, ενόψει της ευρωκάλπης ο αριθμός των αναποφάσιστων δείχνει να μειώνεται σταδιακά. Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 603 ψηφοφόρων της Δυτικής Ελλάδος, περιελήφθη και ερώτημα για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές. Η πλειοψηφία των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα υποστηρίξει στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το 29,7% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ, ενώ το 22,4% ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό πρόθεσης ψήφου 9,7% και το ΚΚΕ με 5,3%. Ακόμη, στην εκτίμηση της ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ έχει ποσοστό 37,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 28%. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 9,1%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments