Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τελικό του Εστορίλ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον τελικό του Εστορίλ
Λίγη ώρα μετά τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε κι εκείνος ακόμα μια χρυσή σελίδα για το ελληνικό τένις. Κατάφερε να νικήσει με ανατροπή τον Νταβίντ Γκοφρέν (3-6, 6-4, 6-4) και να πάρει το “εισιτήριο” για τον τελικό του τουρνουά στο Εστορίλ.

Την πρόκριση στον 6ο του τελικό, εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο της καριέρας του, πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έστω κι αν χρειάστηκε να… φτύσει αίμα κόντρα στον Νταβίντ Γκοφέν (2-1 στα σετ)! Στο όπεν του Εστορίλ ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, νο 10 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και νο 1 στο ταμπλό, αντιμετώπισε τον 28χρονο Βέλγο (νο 25) και, έχασε το πρώτο σετ με 6-3, στην συνέχεια πέτυχε την μεγάλη ανατροπή.

Στο δεύτερο σετ και μετά από διαδοχικά μπρέικ του ενός στον άλλο, ο Τσιτσιπάς νίκησε με 6-4. Και στο τρίτο σετ ο Έλληνας άσος πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στο 4-4 και πήρε τη νίκη με 6-4. Νίκη υπ αριθμόν 4 για τον Τσιτσιπά επί του Γκοφέν, με τον Έλληνα τενίστα να περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Κουέβας – Νταβίντοβιτς στον τελικό του Εστορίλ Όπεν.

Οι δύο μονομάχοι συναντήθηκαν για 6η φορά, με τον Τσιτσιπά να έχει πλέον 4 νίκες. Αντίπαλος στον τελικό θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στον 33χρονο Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας (Νο 67) και τον 19χρονο Ισπανό, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο 167).

Στη… διαδρομή του στο τουρνουά της πορτογαλικής πόλης ο Τσιτσιπάς πέρασε «μπάι» στον Α’ γύρο και στη συνέχεια απέκλεισε στον δεύτερο τον 27χρονο Αργεντινό Γκουίντο Αντρεότσι (Νο 97) με 6-3, 6-4 και στα προημιτελικά τον 25χρονο Πορτογάλο, Ζοάο Ντομίνγκες (Νο 214) με 7-6(3), 6-4.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments