Ελλάδα

ΕΟΦ: Σκεύασμα καφέ περιέχει μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες

ΕΟΦ: Σκεύασμα καφέ περιέχει μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες
ΕΟΦ: Περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να δηλώνονται στην επισήμανσή του.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Kopi Jantan Tradisional Nature Herbs Coffee, που κυκλοφορεί με την μορφή στιγμιαίου ροφήματος σε φακελάκια, περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να δηλώνονται στην επισήμανσή του. Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Συνεπώς, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, «κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη».

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

ΕΟΦ: Προσοχή! Ανακαλείται κρεμοσάπουνο γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Ο ΕΟΦ ανακοίνωση ότι ανακαλείται κρεμοσάπουνο γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, πρόκειται για ανάκληση της παρτίδας 1803 (ημ. ληξ.: 12-2020) του καλλυντικού προϊόντος “Γαλαξίας, μάνγκο, Κρεμοσάπουνο” και 1804 (ημ. ληξ.: 03-2021) του καλλυντικού προϊόντος “Γαλαξίας, μέλι & γάλα, Κρεμοσάπουνο”. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ «στις ανακαλούμενες παρτίδες, μετά από εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των αερόβιων μεσόφιλων μικροοργανισμών ήταν εκτός ορίων ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε το βακτηρίδιο “Pseudomonas putida”. Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές των προϊόντων. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημοσιάς Υγείας.

Η εταιρεία ΖΥΓΟΣ ΕΛΛΑΣ η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των παρτίδων των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του κρεμοσάπουνου προκειμένου να τις αποσύρει.

ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Χολαργός, 25/04/2019 Αρ. Πρωτ.: 51823 Ανάρτηση στο διαδίκτυο Προς : ΖΥΓΟΣ ΕΛΛΑΣ Δ/νση: Φεραίου Ρήγα 37 Άνω Μποφίλια, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής 2 Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments