Πολιτική

Τσίπρας: Περιοδεία στην Ξάνθη σήμερα για τον Πρωθυπουργό

Τσίπρας: Περιοδεία στην Ξάνθη σήμερα για τον Πρωθυπουργό
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ξάνθη σήμερα, όπου και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την περιοδεία του στην ελληνική επικράτεια. Μόλις δύο ημέρες μετά από εκείνη στην Κρήτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ξάνθη. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στις 14:30 θα επισκεφθεί αρχικά τα Κιμμέρια. Εκεί θα συναντηθεί και να συνομιλήσει με κατοίκους και εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά. Λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 19:00 ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου στην Ξάνθη.

Κατά την τελευταία του ομιλία στα Χανιά, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι «αυτοί που για δεκαετίες συμπεριφέρθηκαν ως σαν να τους άνηκε η χώρα, βρέθηκαν το 2015 τρεις φορές μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία και με την ψήφο του βρέθηκαν στο περιθώριο της πολιτικής ιστορίας. Και αυτό ήταν τελικά το μεγάλο, το αποφασιστικό βήμα για να σηκώσει ξανά η χώρα ανάστημα παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες στις οποίες βρέθηκε». Παράλληλα, είχε επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας επειδή του χαρίστηκε από τους ισχυρούς ή την κληρονόμησε από τους προγόνους του. Στη θέση αυτή τον έφερε η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, που τον επέλεξε για να κάνει πράξη τα δίκαια του.

Στη συνέχεια, είχε τονίσει ότι οι ανάγκες του λαού είναι η μοναδική έγνοια, με την οποία δουλεύει σε αυτή της την τετραετία η Κυβέρνηση. Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος και η παράταξη του δέχθηκαν σκληρό «πόλεμο» από εκείνους που βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά και αυτούς στο εσωτερικό που δεν χώνεψαν ποτέ την πολιτική τους ήττα και επέλεξαν το φανατισμό, το ψέμα, το διχασμό για να υπονομεύσουν όχι το έργο της κυβέρνησης, αλλά την ίδια την ανάκαμψη της χώρας».

Οι δυσκολίες δεν μας λύγισαν, ο λαός γνωρίζει και μας δείχνει εμπιστοσύνη

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει ότι οι δυσκολίες αυτές δεν λύγισαν την Κυβέρνηση, που αναγκάστηκε να κάνει έναν δύσκολο συμβιβασμό το καλοκαίρι του 2015, ούτως ώστε να επέλθει το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από τη λιτότητα. Κάτι, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έκανε άπαντες να αισθάνονται υπερήφανοι και δικαιωμένοι γιατί δεν παρέδωσαν τα όπλα και γιατί τον Αύγουστο του 2018 έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια.

Ταυτόχρονα, είχε σταθεί στο γεγονός πως όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να να αποκρύψουν την πραγματικότητα, η οικονομία είναι αυτή που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές, «δηλαδή το κριτήριο της ίδιας της πραγματικότητας, όχι της προπαγάνδας, όχι της λάσπης και της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρεί ο τερατώδης μηχανισμός του ψέματος και της παραπληροφόρησης που έχει στήσει το παλιό καθεστώς απέναντι μας», όπως είχε χαρακτηριστικά τονίσει.

Τέλος, έκανε ευθεία επίθεση κατά αρκετών μέσων ενημέρωσης, τονίζοντας ότι υπηρετούν μόνο μια παράταξη. Κάτι που θεώρησε πρωτοφανές για την ελληνική πραγματικότητα, ειδικά από τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη να υπερασπιστεί την αλήθεια με επιχειρήματα. Ωστόσο, τόνισε πως «Ό,τι κι αν λένε, ο λαός μας γνωρίζει. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους», «η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που έβαλε τέλος στα μνημόνια, είναι η εμπιστοσύνη ενός λαού στη δύναμη του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments