Πολιτική

Νίκος Παππάς: Με αυτά που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, στη ΝΔ θα πάθουν κρίση πανικού

Νίκος Παππάς: Με αυτά που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, στη ΝΔ θα πάθουν κρίση πανικού
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έκανε λόγο για... κρίση πανικού της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τα μέτρα ελάφρυνσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας διακόπτει την περιοδεία του στην Ελλάδα και επιστρέφει στην Αθήνα προκειμένου να ανακοινώσει «αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης που όλη η Ελλάδα περιμένει σε ό,τι αφορά τον δημοσιονομικό χώρο», όπως είπε ο ίδιος. Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως τα μέτρα που θα ανακοινώσει δεν θα είναι στιγμιαίες παροχές, αλλά μόνιμες ρυθμίσεις, ορισμένες από τις οποίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποτελούν μέρος του… κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος μιλούν για «τσουνάμι» θετικών μέτρων «που θα αλλάξει το κλίμα». Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσουν από κοινού οι Τσίπρας και Τσακαλώτος, ήταν αρκετά αιχμηρός προς τη Νέα Δημοκρατίας.

«Αν τα στελέχη της ΝΔ τα έχει πιάσει άγχος με τη μη μείωση του αφορολόγητου, τα επόμενα 24ωρα -με αυτά που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός- θα τα πιάσει κρίση πανικού» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Βόλο το βράδυ της Δευτέρας.

Στη χθεσινή του ομιλία στην Ξάνθη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με τα μέτρα. «Δεν θα βρεθώ στα Γιάννενα, θα γυρίσω στην Αθήνα ώστε μαζί με τον κ. Τσακαλώτο να προβούμε στις αναγκαίες ανακοινώσεις που όλη η Ελλάδα περιμένει σε ότι αφορά τον δημοσιονομικό χώρο», είπε και αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει περισσότερα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι μόνιμα μέτρα. «Ούτε ένα εφάπαξ μέτρο, μόνο μόνιμα μέτρα θα αναγγείλουμε. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους, δεν θα σας τα φανερώσω όλα σήμερα εδώ», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν σχεδιάζει στον αέρα, ούτε με βάση τη συγκυρία, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί «παροχών» της κυβέρνησης, και δήλωσε πως θα μιλήσει με πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, για το πως θα βάλει τη χώρα ξανά στην κανονικότητα, πως θα μοιράσει με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη, αλλά τις δυνατότητες που τώρα ανοίγονται και είναι σημαντικές. «Έχω πλήρη επίγνωση. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Εμείς έχουμε στο μυαλό μας τους πολλούς. Έχουμε δείξει δείγματα γραφής και έχουμε περάσει τις εξετάσεις». Μετατρέπουμε την πρόταση εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments