Ελλάδα

Μυτιλήνη: Ιδιοκτήτης κυλικείου καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση

Μυτιλήνη: Ιδιοκτήτης κυλικείου καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση
Ποινή φυλάκισης δύο ετών επεβλήθη σε ιδιοκτήτη κυλικείου στη Μυτιλήνη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών.

Το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη καταδίκασε τελεσίδικα την Τρίτη (8/5/19), σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, έναν ιδιοκτήτη κυλικείου, ο οποίος είχε την επιχείρησή του σε Γυμνάσιο. Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών. Το δικαστήριο με την απόφαση του αυτή, που ελήφθη κατά πλειοψηφία επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Στη δίκη κατέθεσε και η ανήλικη μαθήτρια (πλέον έχει ενηλικιωθεί) που είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον άνδρα. Υπενθυμίζεται ότι η καταδίκη έρχεται λίγο μετά την υπόθεση ενός δασκάλου στο Κιλκίς, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθητές δημοτικού σχολείου. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011 όταν τρεις μητέρες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τον ιδιοκτήτη κυλικείου στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι κόρες τους, ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τα κορίτσια, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων που επιβεβαίωσαν οι τότε μαθήτριες, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε σεξουαλικά και τηλεφωνούσε στα κορίτσια ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε. Πρωτόδικα μία από τις τρεις υποθέσεις, αυτή που η κατ’ έφεση εκδίκασή της έγινε χθες, εκδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2017. Οι υπόλοιπες μπήκαν στο αρχείο βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων για υποθέσεις που επισύρουν ποινές κάτω του ενός έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments