Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Ο Λεωνίδας Στεργίου στο στόχαστρό του

Ολυμπιακός: Ο Λεωνίδας Στεργίου στο στόχαστρό του
Ο Λεωνίδας Στεργίου είναι ένα από τα νεαρά παιδιά που ασχολείται ο Ολυμπιακός. Η πορεία του στην Ελβετία και το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων.

Ο Ολυμπιακός δεν σταματάει να ασχολείται με τις μεταγραφικές του κινήσεις. Και κυρίως, δεν σταματάει να ασχολείται με τους Ελληνες ποδοσφαιριστές, που μπορεί να ενισχύσουν την εξαιρετική ελληνική του βάση, για το παρόν και το μέλλον. Με το όνομα του Λεωνίδα Στεργίου να μην λέει πολλά στο ευρύ κοινό, αλλά να αποτελεί έναν από τους παίκτες που σκανάρει και μάλιστα σοβαρά η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού.

Όπως αποκαλύπτει η ισπανική ιστοσελίδα «estadiodeportivo.com», η Σεβίλλη παρακολουθεί στενά τον Στεργίου και τον έχει τσεκάρει σε αρκετά παιχνίδια, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει και κίνηση για την απόκτησή του. Όπως τονίζεται εξάλλου, είναι πολύ ώριμος γα την ηλικία του, διαθέτει καλή τεχνική κατάσταση, ενώ πλέον έχει κερδίσει και θέση βασικού στην ομάδα του παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Το ρεπορτάζ ωστόσο σημειώνει πως υπάρχουν ενδιαφερόμενοι κι από άλλες ομάδες, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός. O Στεργίου είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ελβετίας, ενώ αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης του Φεβρουαρίου στο ελβετικό πρωτάθλημα. Ο πατέρας του 17χρονου στόπερ είναι Έλληνας, ενώ η μητέρα του Ελληνίδα, αλλά ο ίδιος γεννήθηκε στην Ελβετία.

Γεννημένος στις 3 Μαρτίου 2002 στο Βάτβιλ της Ελβετίας, από πατέρα Ελληνα και μητέρα Ιταλίδα, ο Στεργίου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Σεν Γκάλεν. Τον Ιανουάριο του 2019 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, το οποίο έχει ισχύ έως το 2021. Και στις 6 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και 3 ημερών, έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα, στην εντός έδρας νίκη επί της Ζυρίχης. Επίτευγμα που τον κατατάσσει στην κορυφή της λίστας με τους νεότερους ποδοσφαιριστές του ελβετικού πρωταθλήματος!

Εως τώρα ο Στεργίου, έχει 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τις 10 εκ των οποίων βασικός. Αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και δεξιός μπακ και ήδη χαρακτηρίζεται ως το επόμενο μεγάλο ταλέντο του ελβετικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ο διεθνείς με τις μικρές Εθνικές της Ελβετίας ποδοσφαιριστής, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να κληθεί άμεσα στην ανδρική ομάδα της χώρας, καθώς η Ελβετική Π.Ο., δεν θέλει να τον χάσει από την Ελλάδα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments