Διεθνή

Κύπρος: Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα – Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους

Κύπρος: Πέφτει η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα – Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους
Κύπρος: Πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου. Την παραίτησή του στον Πρόεδρο του Ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί υπέβαλλε ο πρωθυπουργός Οζερσάι. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση τα τελευταία λεπτά

Κύπρος: Πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου. Την παραίτησή του στον Πρόεδρο του Ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί υπέβαλλε ο πρωθυπουργός Κουντρέτ Οζερσάι. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση τα τελευταία λεπτά.

Μόλις 460 μέρες άντεξε η τετρακομματική κυβέρνηση στα Κατεχόμενα. Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, υπέβαλλε την παραίτησή του και η κυβέρνηση καταρρέει. Έκτακτη ενημέρωση υπάρχει αυτή την ώρα από τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία μεταδίδουν την είδηση για την κατάρρευση της κυβέρνησης έπειτα από την παραίτηση του Οζερσάι. Σημειώνεται πως πριν από μερικές μέρες είχε βρεθεί στα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ οι εξελίξεις έρχονται στη σκιά της προκλητικής στάσης της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πριν την παραίτηση του Οζερσάι είχε προηγηθεί εκείνη του Σερντάρ Ντενκτάς από το «υπουργείο Οικονομικών». Φυσικά, οι πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα είναι κεντρικό θέμα στον τουρκοκυπριακό τύπο.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Η κρίση για το οικόπεδο αποτελείωσε την κυβέρνηση» και σημειώνει ότι η παραίτηση του Σερντάρ Ντενκτάς δεν αρκούσε και το κόμμα του Λαού αποχώρησε από την τετρακομματική «κυβέρνηση». Σύμφωνα με την εφημερίδα αναμένεται να δοθεί εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» θα δοθεί στον πρόεδρο του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ.

Η παραίτηση Ντενκτάς

Ο κ. Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στον γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς». Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Σερντάρ Ντεκτάς από το «υπουργείο δημοσιονομικών», νωρίτερα το απόγευμα, ο κ. Οζερσάι απάντησε μόνο ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν ήταν απλός «υπουργός» αλλά και ο πρόεδρος ενός από τα τέσσερα «συγκυβερνώντα» κόμματα.

Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών». Πάντως, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας “Πολίτης” από τα κατεχόμενα, η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεσή του να κατέλθει υποψήφιος για την «προεδρία» με την υποστήριξη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ, διαδόχου του Ερογλου.

Τόσο ο Οζερσάι όσο και ο Τατάρ μετέβησαν πρόσφατα στην Τουρκία, με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για συναντήσεις των δύο αντρών με στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments