Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή
Η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης τόνισε ότι "όσοι δεν ήξεραν, κατάλαβαν γιατί η Ελλάδα ζει ακόμα μέσα στην κρίση, παρά τις θυσίες τόσα χρόνια".

Ψήφος εμπιστοσύνης: Σε εξέλιξη η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή. Η κα Γεννηματά κατά την ομιλία της τόνισε ότι “αυτή η συζήτηση ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός υπουργού και κατέληξε σε μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων, μομφή στον τοξικό λόγο, στις κοκορομαχίες, στην αντίληψη της οικογενειακής ευθύνης, στην ανάμιξη προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, χωρίς να νοιάζονται για τον αντίκτυπο που θα έχει για την οικογένειά τους”.

Όσοι δεν ήξεραν, κατάλαβαν γιατί η Ελλάδα ζει ακόμα μέσα στην κρίση, παρά τις θυσίες τόσα χρόνια. Κατάλαβαν και κατι ακόμη, την ώρα που ο Ερντογάν και οι υπουργοί του κλιμακώνουν δεν βρήκαν ΤσίπραςΜητσοτάκης να στείλουν ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. Τυφλωμένοι από την ματαιοδοξία, δεν μπορούν να νιώσουν τι χρειάζεται η πατρίδα. Ο κ Τσίπρας εξελίχτηκε σε μεγάλο χορηγό της δεξιάς. Πού θα ήταν σήμερα η ΝΔ αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας; Δεν είναι αυτό Αριστερά. Η Αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς, όχι για τους Πολάκηδες.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα. Οι πολίτες έχουν υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα και είναι προφανές, ότι έχουν ανάγκη από οποιοδήποτε ευρώ τους επιστρέφει. Αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο. Γιατί θυμούνται πολύ καλά, ότι ο κ. Τσίπρας τους έκοψε την 12η σύνταξη. Που θα ήταν τώρα η Νέα Δημοκρατία εάν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε και πάλι τώρα αντιμνημονιακός μόνο που το σίκουελ της ταινίας δεν κόβει πια εισιτήρια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για την ευθύνη της ΝΔ για τον λαϊκισμό των Ζαππείων. Κι εδώ τους αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μένει πιστός στο πελατειακό κράτος, αποφεύγει και τη λέξη κοινωνικό κράτος, αντιμετωπίζει τις ανισότητες ως κοινωνικό φαινόμενο και στηρίζει Βέμπερ στη Ευρώπη, που είναι η ουσία της βαθιάς συντήρησης που είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας και ανοίγει τον δρόμο στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό. Μετά τη θλιβερή εικόνα της Βουλής την Τετάρτη, προτείνω τη Δευτέρα να ψηφίσουμε όλοι μαζί τουλάχιστον την κατάργηση του αφορολόγητου, στήριξη για 5 χρόνια νέων επιχειρηματιών με απαλλαγή από φόρους και εισφορές, φορολογικά κίνητρα για πρόσληψη νέων ανθρώπων, πρόγραμμα ενίσχυσης για νέους που φέρνουν στον κόσμο παιδιά, μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες. Η κα Γεννηματά έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι θα γίνει η πρώτη Ανάσταση στις 26 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments