Ελλάδα

Αγίου Πνεύματος 2019: Δείτε πότε πέφτει το τριήμερο της αργίας

Αγίου Πνεύματος 2019: Δείτε πότε πέφτει το τριήμερο της αργίας
Αγίου Πνεύματος 2019: Οι αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς πέρασαν, αλλά οι εργαζόμενοι θα έχουν κι άλλες αργίες μέσα στη χρονιά. Ανάμεσα τους και αυτή του Αγίου Πνέυματος.

Αγίου Πνεύματος 2019: Το Πάσχα και η Πρωτομαγιά πέρασαν ανεπιστρεπτί για φέτος. Ωστόσο, η χρονιά έχει κι άλλες αργίες, που θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους να κάνουν ένα διάλειμμα από τη δουλειά τους. Ήδη αρκετοί εξ αυτών αναζητούν πότε πέφτουν οι υπόλοιπες αργίες του έτους. Αυτή που κατέχει την πρωτιά στις αναζητήσεις είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Άλλωστε η αργία αυτή είναι και η κοντινότερη χρονολογικά την εποχή αυτή.

Συγκεκριμένα, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πέφτει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου. Παράλληλα, η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι στις 15 Αυγούστου 2019. Τα Χριστούγεννα του 2019 είναι Τετάρτη, όπως και η Πρωτοχρονιάτου 2020.

Συγκεντρωτικά οι επόμενες επίσημες αργίες 2019 είναι: Πεντηκοστή 16 Ιουνίου 2019, Κυριακή Αγίου Πνεύματος 2019 17 Ιουνίου 2019, Δευτέρα Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου 2019, Πέμπτη Ημέρα του «ΟΧΙ» 28η Οκτωβρίου 2019, Δευτέρα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2019, Τετάρτη Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2019, Πέμπτη

Γιατί είναι αργία η γιορτή του Αγίου Πνεύματος

Άγιο Πνεύμα: Ο όρος Άγιο Πνεύμα, χρησιμοποιείται από τις θρησκείες που βασίζονται στην Αγία Γραφή για να περιγράψει είτε τη θεία δύναμη που βρίσκεται σε ενέργεια, είτε το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Σύμφωνα πάντα με τη χριστιανική διδασκαλία, το Άγιο Πνεύμα είναι μία από τις τρεις υποστάσεις ή πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, δηλαδή του ενός και μοναδικού Θεού, ομοούσιο (δηλαδή μοιράζεται την ίδια ουσία-ύπαρξη) με τον Πατέρα και τον Υιό. Επομένως το Άγιο Πνεύμα είναι Θεός, που «συμπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και τον Υιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments