Καιρός

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για την Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για την Κυριακή 12 Μαΐου 2019
Καιρός αύριο: Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ.

Καιρός αύριο: Βροχές αναμένονται για αύριο Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που του καιρού από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
  • Την Κυριακή (12-05-2019) από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα (13-05-2019) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά.
  • Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-05-2019) οι προαναφερθείσες περιοχές. Επίσης η Δυτική και γρήγορα η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η Δυτική και η Κεντρική Μακεδονία, και μέχρι το μεσημέρι η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες, η Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια.
  • Την Τρίτη (14-05-2019) κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια), η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς η Δυτική Στερεά. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά αναμένεται πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχειά, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του επόμενου διημέρου Τέταρτης και Πέμπτης (15 και 16-05-2019), με κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια.

Καιρός αύριο: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Nότιοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία και Θράκη. Καιρός: Λίγες νεφώσεις oι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τη νύχτα στα δυτικά τμήματα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 εως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: Αρχικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη: Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:  Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments