Ελλάδα

Εξάρχεια: Νέος κύκλος επεισοδίων – Επίθεση και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Εξάρχεια: Νέος κύκλος επεισοδίων – Επίθεση και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα Εξάρχεια έγιναν και πάλι πεδίο μάχης, ενώ λίγο αργότερα και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν στόχος.

Τα Εξάρχεια είναι στο επίκεντρο. Το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε νέος κύκλων επεισοδίων ανάμεσα σε άτομα του αναρχικού χώρου και τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που απάντησαν με δακρυγόνα που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Όλα ξεκίνησαν 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων ξεκίνησε να πετάει βόμβες μολότοφ και πέτρες προς την πλευρά τον αστυνομικών στην στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας. Σε εκείνο το σημείο υπάρχει πάντα μια διμοιρία που συχνά αποτελεί στόχο για τους αναρχικούς.

Εξάρχεια: Επίθεση και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Λίγο αργότερα, μια άλλη ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στα ΜΑΤ που ήταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Συγκεκριμένα 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οι δράστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά. Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς τα στενά του Ψυρρή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές, αλλά όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι από τη στιγμή που δεν βρέθηκε κάτι σε βάρος τους. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, καθώς και σε μια μοτοσυκλέτα.

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα τονίζοντας ότι αυτές “οι εγκληματικές ενέργειες που προσιδιάζουν σε αυτές του υποκόσμου”. Αναλυτικά όσα αναφέρει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments