Οικονομία

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Ιουνίου: Τότε θα γίνουν οι πληρωμές σε όλα τα ταμεία

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Ιουνίου: Τότε θα γίνουν οι πληρωμές σε όλα τα ταμεία
Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Ιουνίου: Από την Πέμπτη 30 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 4 Ιουνίου θα γίνει η καταβολή των συντάξεων για τον Ιούνιο. Πότε θα καταβληθεί και η 13η σύνταξη.

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Ιουνίου: Οι συντάξεις για τον μήνα Ιούνιο θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από  την Πέμπτη 30 Μαΐου έως και την Τετάρτη 4 Ιουνίου σε όλους τους δικαιούχους. Αναλυτικά, τα ταμεία θα καταβάλλουν τα χρήματα στους συνταξιούχους στις εξής ημερομηνίες:

Το Δημόσιο θα καταβάλει τη σύνταξη Ιουνίου την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019. -Το ΙΚΑ θα καταβάλει τη σύνταξη Ιουνίου την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019. -Το ΝΑΤ θα καταβάλει τη σύνταξη Ιουνίου την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019. -Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τη σύνταξη Ιουνίου την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019. -Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τη σύνταξη Ιουνίου την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις του Ιουνίου στις 30 Μαΐου, κάτι το οποίο θα συμβεί και με τις προσωρινές συντάξεις  των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος για τον Ιούνιο του 2019. Από την άλλη, από το ΕΤΕΑΕΠ οι συντάξεις θα καταβληθούν λίγο πιο αργά και συγκεκριμένα την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Πότε θα δοθεί και η 13η σύνταξη

Στις 20 Μαΐου θα γίνει η καταβολή της 13ης σύνταξης στους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/5) ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. Όπως τόνισε, το ποσό αυτό θα είναι ακατάσχετο  και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Ωστόσο, προέβλεψε την καταβολή τυχόν διαφορών μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους.

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν λαϊκισμό και είχαν αποκλείσει τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, την οποία κατήργησαν, μαζί με τα δώρα, ολοσχερώς το 2012. Εμείς την επαναθεσμοθετούμε, αξιοποιώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια» ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος. Αξίζει να τονίσουμε ότι από την 13η σύνταξη θα ωφεληθούν περίπου 2.523.038 συνταξιούχοι. Η καταβολή της θα αφορά την κύρια σύνταξη και θα έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα. Για τους συνταξιούχους που έχουν χαμηλά εισοδήματα θα είναι ίση την κύρια σύνταξη τους, ενώ για τους επόμενους θα υπάρχει κλιμάκωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments