Ελλάδα

8χρονη Αλεξία: Αποσωληνώθηκε – Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος

8χρονη Αλεξία: Αποσωληνώθηκε – Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος
Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για την κατάσταση της υγεία της 8χρονης Αλεξίας που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι την Κυριακή του Πάσχα.

Αποσωληνώθηκε η 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε την Κυριακή του Πάσχα από «αδέσποτη» σφαίρα στη Θήβα. Όμως, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν η 8χρονη δεν επικοινωνεί ακόμα με το περιβάλλον. Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να επαναδιασωληνωθεί σε περίπτωση που επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι η κατάσταση της μικρής Αλεξίας «παραμένει βαριά» μολονότι είναι «προοδευτικά βελτιούμενη».

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Η ασθενής Α. Σ. αποσωληνώθηκε χθές, έχει όμως εργώδη αναπνοή. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να επαναδιασωληνωθεί, εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία. Όσο αναφορά το επίπεδο συνείδησης, έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος, προφέρει ήχους, δεν επικοινωνεί όμως με το περιβάλλον. Η κατάστασή της, αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά»

Το χρονικό του σοβαρού τραυματισμού της 8χρονης Αλεξίας

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του γλεντιού, όταν το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος, τρομάζοντας τους γονείς της, οι οποίοι, όταν έτρεξαν κοντά της, διαπίστωσαν πως έχανε αρκετό αίμα από το κεφάλι. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού ακούγονταν πυροβολισμοί από διπλανό χωριό, με το οποίο τους χωρίζει μια μικρή ρεματιά.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα πως η σφαίρα ήταν σφηνωμένη στο κρανίο του. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ από εκεί μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο πυροβολισμός έγινε από απόσταση που πλησιάζει τα 500 μέτρα, γεγονός το οποίο αποτέλεσε και οδηγό στις αστυνομικές έρευνες για να φτάσουν μέχρι την αποκάλυψη του δράστη, ο οποίος παραδέχτηκε την πράξη του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments